Κοινωνία Τοπικά Νέα

Επίσκεψη του Αμερικανού πρέσβη στην Αλεξανδρούπολη

Την πρόοδο του έργου της ανέλκυσης της βυθισμένης βυθοκόρου «Ολγα»,  επιθεωρούν σήμερα ο υπουργός Εθνικής Αμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος και ο Αμερικανός πρέσβης Τζέφρεϊ Πάιατ.

Σε μια εκδήλωση που διοργανώνεται από την αμερικανική πρεσβεία, οι κ. Παναγιωτόπουλος και Πάιατ θα ενημερωθούν για το έργο της ανέλκυσης, το οποίο κοστίζει 2,3 εκατ. ευρώ και έχει αναληφθεί εξ ολοκλήρου από τις ΗΠΑ. Το έργο ξεκίνησε στις αρχές Αυγούστου και αναμένεται να ολοκληρωθεί τον Οκτώβριο.

Ο βασικός λόγος για τον οποίο πραγματοποιείται το συγκεκριμένο έργο αφορά την προσπάθεια των ΗΠΑ θα διαφοροποιήσουν τις διαδρομές που ακολουθούν οι αμερικανικές ένοπλες δυνάμεις, προκειμένου να μεταφέρονται από την Ανατολική Ευρώπη προς την Ελλάδα και την Ανατολική Μεσόγειο. Η συγκεκριμένη χερσαία διαδρομή συντομεύει τον δρόμο προς τη Βαλτική και παρακάμπτει τα Στενά.

 

Related posts

Ειδικοί φρουροί -1.500 προσλήψεις: Πότε αναμένονται οι αναμορφωμένοι πίνακες

goldstarathens

Η Υπηρεσία Αιμοδοσίας του Π.Γ.Ν. Αλεξανδρούπολης σε συνεργασία με τον Δήμο Αλεξανδρούπολης αποφάσισαν τη δημιουργία αίθουσας αιμοδοσίας στο χώρο που προορίζεται για τη λειτουργία της Πινακοθήκης

goldstarathens

Επίδομα για όσους δεν εντάσσονται σε ταμείο ανεργίας

goldstarathens