Σειρά από επιδόματα και παροχές για εκατομμύρια δικαιούχους περιλαμβάνει η ατζέντα πληρωμών για τις επόμενες δύο εβδομάδες. Οι καταβολές ξεκινούν από αύριο, Παρασκευή 23 Αυγούστου και κορυφώνονται την ερχόμενη εβδομάδα, όταν θα πληρωθούν και οι συντάξεις σε 2,5 εκατομμύρια δικαιούχους.

Αναλυτικά:

• Ο πρ. ΟΑΕΕ θα καταβάλει τις συντάξεις στις 27 Αυγούστου, ημέρα Τρίτη.

• Ο πρ. ΟΓΑ θα καταβάλει τις συντάξεις στις 27 Αυγούστου, ημέρα Τρίτη.

• Το Δημόσιο θα καταβάλει τις συντάξεις στις 29 Αυγούστου, ημέρα Πέμπτη.

• Το ΙΚΑ θα καταβάλει τις συντάξεις στις 29 Αυγούστου, ημέρα Πέμπτη.

• Το ΝΑΤ και το ΚΕΑΝ θα καταβάλουν τις συντάξεις στις 29 Αυγούστου, ημέρα Πέμπτη.

• Τα υπόλοιπα πρ. Ταμεία του υπουργείου Εργασίας θα καταβάλουν τις συντάξεις στις 29 Αυγούστου, ημέρα Πέμπτη.

• Οι προσωρινές συντάξεις Ενόπλων Δυνάμεων, Σωμάτων Ασφαλείας και Πυροσβεστικού Σώματος θα καταβληθούν στις 29 Αυγούστου, ημέρα Πέμπτη.

• Το ΕΤΕΑΕΠ θα καταβάλει τις επικουρικές συντάξεις στις 3 Σεπτεμβρίου, ημέρα Τρίτη.

Σε ανακοίνωσή του ο Οργανισμός Προνοιακών Επιδομάτων (ΟΠΕΚΑ) καθορίζει τις ημερομηνίες πληρωμών, ως εξής:

• Παρασκευή 23 Αυγούστου θα καταβληθούν τα προνοιακά αναπηρικά και διατροφικά επιδόματα μηνός Αυγούστου. Συνολικά θα καταβληθούν 67,4 εκατ. ευρώ σε 153.379 δικαιούχους.

• Δευτέρα 26 Αυγούστου θα καταβληθεί το επίδομα στέγασης (ενοικίου) σε όλους όσοι υπέβαλαν αίτηση στην ειδική ηλεκτρονική πλατφόρμα έως 31 Ιουλίου και αυτή έχει εγκριθεί. Η πληρωμή αφορά 279.014 νοικοκυριά που περιλαμβάνουν περισσότερα από 738.000 μέλη. Το συνολικό ποσό είναι ύψους πάνω από 33,84 εκατ. ευρώ. Η ηλεκτρονική πλατφόρμα παραμένει ανοιχτή, ώστε οι ενδιαφερόμενοι να την επισκέπτονται και να υποβάλλουν τις αιτήσεις τους ανά πάσα στιγμή.

• Δευτέρα 26 Αυγούστου θα καταβληθούν το επίδομα στεγαστικής συνδρομής σε 1.629 δικαιούχους, συνολικού ποσού περίπου 383.000 ευρώ, και το επίδομα ομογενών, σε 8.656 δικαιούχους, συνολικού ποσού περίπου 304.000 ευρώ, για τον μήνα Αύγουστο.

• Τρίτη 27 Αυγούστου θα καταβληθεί το κοινωνικό εισόδημα αλληλεγγύης (ΚΕΑ) στους δικαιούχους των οποίων οι αιτήσεις εγκρίθηκαν έως 31 Ιουλίου. Συνολικά έχει προγραμματιστεί να καταβληθούν 57,6 εκατ. ευρώ σε 272.643 δικαιούχους – νοικοκυριά με περισσότερα από 482.000 μέλη. Υπενθυμίζεται ότι η ηλεκτρονική πλατφόρμα του ΚΕΑ παραμένει ανοιχτή, ώστε οι ενδιαφερόμενοι να την επισκέπτονται και να υποβάλλουν τις αιτήσεις τους ανά πάσα στιγμή.

• Τρίτη 27 Αυγούστου θα καταβληθούν οι συντάξεις και τα επιδόματα ανασφάλιστων υπερηλίκων μηνός Σεπτεμβρίου, σε 34.240 δικαιούχους συνολικού ποσού περίπου 10,75 εκατ. ευρώ.

Την ερχόμενη βδομάδα, σειρά παίρνει ο ΕΦΚΑ με την πληρωμή των κύριων συντάξεων σε 2,5 εκατ. συνταξιούχους, ενώ η αυλαία πέφτει με την καταβολή των επικουρικών, στις αρχές Σεπτεμβρίου. Προσοχή. Με πρόσφατο νόμο, οι ημερομηνίες πληρωμής των συντάξεων έχουν αλλάξει. Οι αλλαγές αφορούν τους μη μισθωτούς ασφαλισμένους και ειδικότερα για ελεύθερους επαγγελματίες (πρ. ΟΑΕΕ) και αγρότες (πρ. ΟΓΑ), ώστε οι συντάξεις τους να καταβάλλονται την 4η τελευταία εργάσιμη ημέρα του προηγούμενου μήνα (προπληρώνονται δηλαδή) και όχι την πρώτη εργάσιμη του τρέχοντος μηνός όπως ίσχυε. Οι μισθωτοί από δημόσιο και ιδιωτικό τομέα πληρώνονται την προτελευταία εργάσιμη ημέρα του προηγούμενου μήνα. Οι επικουρικές αντίθετα δεν προπληρώνονται όπως οι κύριες αλλά καταβάλλονται τη δεύτερη εργάσιμη του τρέχοντος μηνός.