29 Μαρτίου, 2024
Gatzoli.gr | Οι ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Κοινωνία

Ένα καινοτόμο camp καλλιέργειας επιχειρηματικού πνεύματος για μικρούς μαθητές

Στις εγκαταστάσεις του American College of Thessaloniki – ACT πραγματοποιήθηκε ένα καινοτόμο πρόγραμμα καλλιέργειας επιχειρηματικού πνεύματος με τίτλο YOUNG BUSINESS CREATORS. Συμμετείχαν παιδιά τα οποία είχαν ολοκληρώσει την Δ΄, Ε΄ και ΣΤ΄ τάξη του Δημοτικού Σχολείου.

Το θερινό αυτό πρόγραμμα υλοποιήθηκε από το Κέντρο Επιχειρηματικότητας του American College of Thessaloniki – ACT. Οι μικροί μαθητές μέσω καθοδήγησης και ομαδικής εργασίας, ως νεαροί επιχειρηματίες, έμαθαν να χτίζουν τις μικρές επιχειρήσεις τους. Ξεκίνησαν από τη σύλληψη της ιδέας, τον σχεδιασμό, το brand name, την παραγωγή των προϊόντων τους, μέχρι και την πώληση τους. Επισκέφθηκαν επιχειρήσεις της Θεσσαλονίκης και είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για τη λειτουργία της σύγχρονης επιχείρησης, τη διαφήμιση και τους τρόπους προώθησης της επιχείρησής τους, ανάλογα με το target group στο οποίο απευθύνονται.

Την τελευταία μέρα του προγράμματος τα παιδιά παρουσίασαν τα προϊόντα τα οποία είχαν φτιάξει σε γονείς, συγγενείς και φίλους με ένα bazaar το οποίο διοργάνωσαν στο ACT. Το ποσό το οποίο συγκέντρωσαν από την πώληση των έργων τους, προσφέρθηκε στο Σύλλογο Φίλων των Καρκινοπαθών Παιδιών «ΣΤΟΡΓΗ», για τους σκοπούς του Συλλόγου.

Η Πρόεδρος του Συλλόγου «ΣΤΟΡΓΗ» κυρία Τίμη Μπακατσέλου συνεχάρη και ευχαρίστησε τους διοργανωτές και τους «μικρούς επιχειρηματίες».

Related posts

Μετά από 46 χρόνια ο Παιδικός Σταθμός Σαμοθράκης διαθέτει ενεργή σύμβαση με παιδίατρο!

editor

Δεκατέσσερα άτομα συνελήφθησαν σε περιοχές της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης για κατοχή ναρκωτικών

editor

ΑΜΘ: 3,2 εκ. € θα διατεθούν από το ΕΣΠΑ για την προστασία κατά του κορονοϊού σε περιοχές με δομές προσφύγων & μεταναστών

editor
29/03/2024 12:38