Κοινωνία Τοπικά Νέα

Αλεξανδρούπολη: Συλλήψεις για κατοχή – μεταφορά μεγάλης ποσότητας οστράκων με σκοπό την πώληση – εμπορία τους

Χίλια πενήντα τέσσερα κιλά (1.054 kg) όστρακα, ακατάλληλα για ανθρώπινη κατανάλωση, εν μέρει υπολειπομένων διαστάσεων, εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν, πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, από στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Αλεξανδρούπολης, ενώ συνελήφθησαν ένας 37χρονος ημεδαπός και ένας 36χρονος αλλοδαπός για κατοχή και μεταφορά με σκοπό την πώληση – εμπορία της ανωτέρω ποσότητας οστράκων.

 

Συγκεκριμένα, κατόπιν αξιοποίησης πληροφοριών, εντοπίστηκαν και ακινητοποιήθηκαν από στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής, οι ανωτέρω δύο (02) δράστες στο λιμενίσκο Μαΐστρου να μεταφέρουν ενός (02) Ε.Ι.Χ. οχημάτων εξήντα πέντε σάκους δίθυρων μαλακίων συνολικού βάρους χιλίων πενήντα τεσσάρων κιλών (1.054 kg) και συγκεκριμένα πενήντα πέντε σάκους περιέχοντες οκτακόσια εβδομήντα εννέα κιλά (879kg) του είδους αχιβάδα (ruditapesdecussatus), εκ των οποίων τριακόσια πενήντα δύο κιλά (352kg) υπολειπομένων διαστάσεων και δέκα σάκους περιέχοντες εκατόν εβδομήντα πέντε κιλά (175kg) του είδους κυδώνι (venus verrrucosa), εκ των οποίων πενήντα τρία κιλά (53kg) υπολειπομένων διαστάσεων.

 

Τα ανωτέρω αλιεύματα, το σύνολο των οποίων κρίθηκαν ακατάλληλα για ανθρώπινη κατανάλωση, δεν έφεραν τα προβλεπόμενα έγγραφα που να αποδεικνύουν την προέλευσή τους και δεν υπήρχε η προβλεπόμενη επισήμανση σε αυτά. Επιπροσθέτως, τα οχήματα μεταφοράς τους δεν ήταν κατάλληλα για τη μεταφορά οστρακοειδών (μη τήρηση ψυκτικής αλυσίδας και κανόνων υγιεινής), ενώ οι ζώνες αλίευσης είναι ανοικτές μόνο για την αλιεία μυδιών και η αλιεία οστράκων του είδους αχιβάδα απαγορεύεται αυτήν την εποχή.

 

Από την οικεία Λιμενική Αρχή, που διενεργεί την προανάκριση κατασχέθηκαν τα ανωτέρω οχήματα καθώς και η εν λόγω ποσότητα οστράκων, η οποία πρόκειται να καταστραφεί.

Related posts

Αλεξανδρούπολη: Ψυχοπαθής επιχείρησε να βγάλει η Διοίκηση του 664 Μηχανοκίνητου Τάγματος Πεζικού ένα στρατιώτη

editor

Συνελήφθη στον Έβρο αλλοδαπός διακινητής που μετέφερε μη νόμιμους μετανάστες

editor

Άμεση υποστήριξη στις ανάγκες των ασθενέστερων από τον Φιλανθρωπικό Διεθνή Οργανισμό

editor