29 Μαρτίου, 2024
Gatzoli.gr | Οι ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Πολιτική

Σήμερα ορκίζεται ο Μητσοτάκης – Τα νέα πρόσωπα

Στις 13.00 μ.μ. της Δευτέρας, ο κ. Μητσοτάκης θα βρεθεί στο Προεδρικό Μέγαρο για να ορκιστεί στο αξίωμα του πρωθυπουργού και να λάβει από τον Ανώτατο Άρχοντα Προκόπη Παυλόπουλο την εντολή σχηματισμού κυβέρνησης. Αμέσως μετά θα μεταβεί στο Μέγαρο Μαξίμου για την τελετή παράδοσης παραλαβής του πρωθυπουργικού γραφείου από τον προκάτοχό του Αλέξη Τσίπρα.

Στο κρίσιμο υπουργείο Οικονομικών καθήκοντα  αναλάβει,  ο αρμόδιος γαλάζιος Χρήστος Σταϊκούρας, ο οποίος επελέγη λόγω της εμπειρίας και με στόχο να μην υπάρξει η παραμικρή χρονοτριβή στην προώθηση των προτάσεων της ΝΔ για μείωση της φορολογίας που θα αποτελέσει κίνητρο για την προώθηση των επενδύσεων.

Στο ευρύτερο οικονομικό επιτελείο κρίσιμους ρόλους θα έχουν οι δύο αντιπρόεδροι της ΝΔ. Ειδικότερα:
*Ο Άδωνις Γεωργιάδης αναμένεται να αναλάβει το μετεξελιγμένο υπουργείο Οικονομίας που θα γίνει «Επενδύσεων» και θα αναλάβει να άρει το συντομότερο δυνατόν τα γραφειοκρατικά και άλλα εμπόδια που εμποδίζουν τις επενδύσεις

*Ο Κωστής Χατζηδάκης, κατά τις τελευταίες πληροφορίες προορίζεται να αναλαμβάνει το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, αν και νωρίτερα είχε παίξει το όνομά του και για το υπουργείο Παιδείας. Η επιλογή του σχετίζεται μα την επείγουσα λύση που πρέπει να δοθεί στην παραπαίουσα ΔΕΗ.

Related posts

Μπλίνκεν: Υπάρχει βούληση στην Τουρκία για βελτίωση των σχέσεων με Ελλάδα

editor

Στο Δημοτικό Αμφιθέατρο Ξάνθης, την Πέμπτη στις 19.00 η ομιλία του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη

editor

Ν. Ανδρουλάκης: Η Τουρκία να σταματήσει τα παράνομα αφηγήματα περί γαλάζιας πατρίδας και αποστρατικοποίησης των νησιών μας

editor
29/03/2024 11:00