23 Απριλίου, 2024
Gatzoli.gr | Οι ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Πολιτική

Όλα όσα είπε ο Τσίπρας για Μνημόνιο, Βαρουφάκη, Πετσίτη και το Μάτι

Ο Αλέξης Τσίπρας θέλησε να δώσει συνέντευξη στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, στέλνοντας ένα μήνυμα αποφασιστικότητας και θάρρους .

Ήθελε να στείλει δηλαδή ένα μήνυμα, ότι εκείνος δεν διστάζει να μιλήσει ακόμα και σε εχθρικό περιβάλλον, σε αντίθεση με τον αρχηγό της ΝΔ. Ενδεχομένως όμως, εκ των υστέρων, να μετάνοιωσε για την επιλογή του. Η σκηνική του παρουσία πιθανώς δεν ενθουσίασε ούτε καν τους φανατικούς του οπαδούς, αφού πολύ συχνά έδειχνε αμήχανος, εκνευρισμένος, έριχνε συνεχώς σπόντες για τους δυο δημοσιογράφους που του έθεταν ερωτήσεις,

Για το Μάτι

Σε πολύ δύσκολη θέση βρέθηκε ο Αλέξης Τσίπρας και για την υπόθεση της φωτιάς στο Μάτι, με απολογισμό πάνω από 100 νεκρούς. Σε αντίθεση με ότι έχει πει στο παρελθόν, ομολόγησε ότι πηγαίνοντας στην σύσκεψη στο Συντονιστικό της Πυροσβεστικής, ήξερε για δυο νεκρούς, πιθανώς από αναθυμιάσεις, αλλά δεν εξήγησε γιατί δεν ρώτησε τους επιτελείς του για την πληροφορία.

Το εξάμηνο του Γιάνη Βαρουφάκη

Αλλά εκεί που υπήρξε πραγματικά Βατερλώ, ήταν όταν η συζήτηση πήγε στο δραματικό εξάμηνο του 2015, όταν η χώρα έφθασε λίγο πριν από την καταστροφή. Εφοδιασμένοι οι δυο δημοσιογράφοι με τις αποκαλύψεις του πρόσφατου βιβλίου της Ελένης Βαρβιτσιώτη, «Η Τελευταία Μπλόφα», για το τι συνέβη εκείνο το δραματικό εξάμηνο, πίεσαν τον πρωθυπουργό να εξηγήσει πως και γιατί επέτρεψε να παίξει ο Γιάνης Βαρουφάκης την χώρα στα ζάρια. Και να την οδηγήσει, ένα βήμα πριν από την έξοδο από την Ευρώπη.

Η υπόθεση Πετσίτη

Ρωτήθηκε ακόμα και για τον Μανώλη Πετσίτη, χωρίς να δώσει περαιτέρω εξηγήσεις, και επιμένοντας στο κυβερνητικό στόρι, ότι δηλαδή ο έμπιστος άνθρωπος του Νίκου Παππά, αυτονομήθηκε και έκανε χρήματα εν άγνοια του Μαξίμου. Αν και το θέμα δεν του άρεσε καθόλου, υποστήριξε ότι αν σε θέματα διαφθοράς, το μόνο θέμα που βαραίνει το κυβερνών κόμμα είναι η υπόθεση Πετσίτη, τότε είναι πολύ υπερήφανος. Προς το τέλος της εκπομπής έβγαλε και είδηση.

Related posts

Τ. Θεοδωρικάκος: Θα σπάσει τα μούτρα του όποιος δοκιμάσει οτιδήποτε σε Αιγαίο και Έβρο

editor

Δήμος Ορεστιάδας: Αυτοί είναι όλοι οι σταυροί για τους υποψηφίους δημοτικούς συμβούλους

admin

«Μεγάλη αναταραχή, υπέροχη κατάσταση» για κάποιους…

editor
23/04/2024 12:26