29 Μαΐου, 2024
Gatzoli.gr | Οι ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Κοινωνία Τοπικά Νέα

Samothraki Open Forum 2019: Ο καθηγητής Δημητρίου για την ανάπτυξη μέσω συνεργειών στη βάση του ecosystem

Το Samothraki Open Forum είναι ένα ανοιχτό βήμα ενημέρωσης και διαλόγου φορέων, επιχειρηματιών και της τοπικής κοινωνίας. Στόχος της διοργάνωσης του Φόρουμ αποτελεί η δημιουργία συνθηκών αειφόρου ανάπτυξης, στα πλαίσια της Ατζέντας 2030 του ΟΗΕ, στη Σαμοθράκη και στην Ελλάδα γενικότερα. Το φετινό Φόρουμ είναι αφιερωμένο στο στόχο αειφορίας 17, δηλαδή στην «Ανάπτυξη μέσω Συνεργειών».

Το Forum ξεκίνησε σήμερα στη Σαμοθράκη και θα ολοκληρωθεί 30 Ιουνίου,ενώ περιλαμβάνει μια πλούσια ατζέντα με αναγνωρισμένους ομιλητές.

Ένας από αυτούς είναι και ο Καθηγητής του Τμήματος Οικονομικών Επιστημών του ΔΠΘ κ. Δημήτρης Δημητρίου ο οποίος με αφορμή το Samothraki Open Forum θα αναπτύξει το πως η ανάπτυξη συνδέεται με τη δημιουργία συνεργειών στη βάση οικονομικών ψηφιακών συστημάτων (ecosystem)…. δήλωσε αποκλειστικά στο gatzoli.gr: «Σήμερα η δημιουργία συνεργειών γίνεται με την ανάπτυξη ψηφιακών εργαλείων όπως είναι οι πλατφόρμες που συντελούν στο να αναπτυχτεί χαμηλού κόστους και υγιείς επιχειρηματικότητα, που προωθεί πληροφορίες και υπηρεσίες που απευθύνεται σε ένα παγκόσμιο κοινό με συνέπεια να προσελκύει τουρισμό και αποτελεί μηχανισμό περιορισμού του επιχειρηματικού ρίσκου και επιμερισμού των ωφελειών».

Δείτε ολόκληρο το πρόγραμμα του συνεδρίου εδώ

Related posts

Ογδόντα χρόνια από την εξέγερση των κατοίκων της Δράμας ενάντια στη βουλγαρική κατοχή

editor

Ιός Δυτικού Νείλου: Στην Ελλάδα τα δύο πρώτα κρούσματα από όλη την Ευρώπη

admin

Νέα διάκριση για τον Παναγιώτη Χανό από την Σαμοθράκη: Ταξίδεψε 1400 χλμ με βέσπα του 1988!

editor
29/05/2024 15:13