28 Μαρτίου, 2024
Gatzoli.gr | Οι ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Πολιτική ΤΟ ΠΙΠΕΡΙ Τοπικά Νέα

Επανερχόμαστε μετά από ένα δεκαήμερο αποχής και αφουγκρασμού… Και ενώ όλοι ασχολούνται με τις εθνικές εκλογές ο Βαγγέλης Λαμπάκης επιμένει να μονοπωλεί την δημοσιότητα! Κατέθεσε ένσταση εναντίον του Γιάννη Ζαμπούκη, νικητή του Δήμου Αλεξανδρούπολης, γιατί είχε ασυμβίβαστη ιδιότητα και επομένως εκλογικό κώλυμα. Ποια είναι αυτή η ιδιότητα του; Αυτή του Προέδρου του Δικηγορικού Συλλόγου Αλεξανδρούπολης, καθώς ο Δικηγορικός Σύλλογος αποτελεί Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου και σύμφωνα με την ένσταση η ιδιότητα του Προέδρου αποτελεί εκλογικό κώλυμα. Και όπως μαθαίνουμε δεν είναι τόσο απλά τα πράγματα και πως ο νόμος είναι αρκετά αόριστος στο συγκεκριμένο θέμα. Λέτε να επαληθευτούν οι θεωρίες «συνομωσίας» περί συνεννόησης Λαμπάκη-Ζαμπούκη; Γιατί είναι δύσκολο να πιστέψει κανείς πως ένας έγκριτος νομικός όπως ο Γιάννης Ζαμπούκης δεν γνώριζε αυτή την περίπτωση. Διαφορετικά, θα τον φάει η «αλλαζονεία» του να μην χάσει την θέση του Προέδρου του Δικηγορικού Συλλόγου. Και κάπως έτσι κινδυνεύει να πάει στον κάδο των σκουπιδιών η λαϊκή ετυμηγορία… Δεν πήρε παράδειγμα από τον παραλίγο υποψήφιο βουλευτή Κώστα Χατζημιχαήλ; Αυτός μέσα στην βεβαιότητα του πως θα είναι υποψήφιος βουλευτής με τη Νέα Δημοκρατία στο νομό Έβρου, παραιτήθηκε έγκαιρα και ορθά πριν από ένα εξάμηνο. Άσχετα, εάν υποστήριζε προς όλους πως το έκανε για λόγους ηθικής.

Για να μην έχει κάποιο εκλογικό κώλυμα το έκανε και έτσι έπρεπε να γίνει. Άσχετα αν στο τέλος έμεινε στον άσσο.. Ωστόσο, για να είμαστε δίκαιοι με τον Χατζημιχαήλ, πέρα από την προκλητική εμμονή και την υπερβολή στη δημόσια εικόνα του, δεν άξιζε αυτή την συμπεριφορά. Γιατί εάν ισχύει πως του είχαν δώσει τις απαιτούμενες διαβεβαιώσεις για την υποψηφιότητα του, είναι άκρως ανήθικο να τον βγάζουν εκτός με αυτό τον τρόπο. Γιατί ούτε καν τον ενημέρωσαν για την εξέλιξη και ο ίδιος το έμαθε από τα μέσα ενημέρωσης. Και δεν απαντούσε κανείς στις τηλεφωνικές κλήσεις του. Απαράδεκτη συμπεριφορά! Εκτός και εάν δεν υπήρξε ποτέ καμία διαβεβαίωση και όλα ήταν κατά φαντασία ή επιθυμία του. Και όλα τα παραπάνω θα έχουν επίπτωση στα ψηφοδέλτια του νομού Έβρου και κυρίως αυτό της Νέας Δημοκρατίας. Οι μεν του Λαμπάκη έχουν πάρει θέση εναντίον Στρατηγών και ποιήτριας και οι μεν του Ζαμπούκη υπέρ του έτερου Στρατηγού του Πεζικού. Οι του Χατζημιχαήλ υπέρ της δημοσιογράφου και του δικηγόρου, αν και εξαιρούνται ο ασφαλιστής νοσοκόμος, ο χοντρός με την περικεφαλαία και ο λιπόθυμος βλάχος. Από την άλλη, μαζί με τον κληρονομικά δικαίω υποψήφιο, γιο του βουλευτή που η μαμά και ο μπαμπάς τον θέλουν στην βουλή για να ησυχάσουν για το επαγγελματικό του μέλλον, θέση εκλογικού συντονιστή έχει η πρώην υποψήφια του Τζήμερου και της Ντόρας. Όσο για το νυν, ας μην τον υποτιμά κανείς. Είναι βαρύ το όνομα και έχει κάνει δουλειά τα τελευταία χρόνια.

Στον ΣΥΡΙΖΑ, έχουμε τον καπιταλιστή αριστερό ή τον σοσιαλιστή φιλελεύθερο να προσπαθεί να κεφαλαιοποιήσει όλη την κομματική θητεία του, την νεαρά από τον Βορρά να ψάχνεται, τον ενεργειακό εταίρο να έχει μαζί του όλη την ομάδα της νεαρής και δεξιούς αυτοδιοικητικούς και επιχειρηματίες και τους υπόλοιπους ερωτηματικά. Πιπεράτα όμως, ο γιατρός έχει περάσματα και δεν είναι εύκολη λεία. Και μπορεί να είναι πάλι πρώτος! Εξάλλου, στην καλύτερη και πιο πιθανή περίπτωση ο ΣΥΡΙΖΑ θα εκλέξει έναν βουλευτή στον Έβρο.

Related posts

Έσβησε η φωτιά στην περιοχή των Λαγυνών του δήμου Σουφλίου

editor

Εγκρίθηκαν από το Ελεγκτικό Συνέδριο τα έργα φυσικού αερίου στην Ορεστιάδα

editor

Ο Εβρίτης Θανάσης Φελλάς κατέκτησε την 1η θέση στους Περιφερειακούς Αγώνες Άρσης Βαρών!(video)

editor
28/03/2024 14:43