19 Απριλίου, 2024
Gatzoli.gr | Οι ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Πολιτική

«Αυστηρό» μήνυμα Τσίπρα σε Ερντογάν

«Σκληρή» ήταν η απάντηση του Αλέξη Τσίπρα στον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν από την Κύπρο, ο οποίος διεμήνυσε πως μιλά τη γλώσσα της αλήθειας και της αποφασιστικότητας.

«Ο Έλληνας πρωθυπουργός δεν λέει κάποια πράγματα, μιλάει τη γλώσσα του διεθνούς δικαίου» είπε ο κ. Τσίπρας, συμπληρώνοντας πως δεν έχει κανένα νόημα η τακτική κλιμάκωσης της έντασης από πλευράς της Τουρκίας.

Την ίδια ώρα, ο πρωθυπουργός διεμήνυσε πως καλό θα ήταν οι παραβιάσεις του Διεθνούς Δικαίου να «σταματήσουν εδώ», διαφορετικά θα υπάρξει τίμημα στις ελληνοτουρκικές σχέσεις.

«Όποιος παραβιάζει το Διεθνές Δίκαιο, τα κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας και της Κυπριακής Δημοκρατίας θα έχει τίμημα σοβαρό» διεμήνυσε ο πρωθυπουργός, υπογραμμίζοντας συγχρόνως την απόφαση της Αθήνας να στηρίξει την Κύπρο στην άσκηση των κυριαρχικών δικαιωμάτων της.

«Επίσης δεν μιλάει μόνος του αλλά έχοντας στο πλευρό του όλα τα κράτη της Ε.Ε. και τη μεγάλη πλειοψηφία της διεθνούς κοινότητας» είπε ο κ. Τσίπρας, και συνέχισε: «Δεν έχει κανένα νόημα η αδιέξοδη, ατελέσφορη κλιμάκωση. Είναι ένδειξη αδυναμίας».

Related posts

Ο Ερντογάν γίνεται όλο και πιο αδίστακτος για να σωθεί

editor

Στον Έβρο με 27 πρέσβεις ο Τ. Θεοδωρικάκος το Σάββατο

editor

“Ζορίζονται” οι Τούρκοι για τα αμερικανικά ελικόπτερα στην Αλεξανδρούπολη: “Η Ελλάδα φέρνει 30 Black Hawk”

editor
19/04/2024 1:59