28 Μαρτίου, 2024
Gatzoli.gr | Οι ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Κοινωνία Πολιτική Τοπικά Νέα

Αυξάνει την προκλητικότητα για τους Mουφτήδες της Θράκης το τουρκικό ΥΠΕΞ

Το ΥΠΕΞ απάντησε στους Τούρκους, που κατήγγειλαν παραβίαση της Συνθήκης της Λωζάνης, με αφορμή το Προεδρικό Διάταγμα για τους μουφτήδες της Θράκης: Τα μέλη της μουσουλμανικής μειονότητας της Θράκης, όπως την ορίζει σαφώς η Συνθήκη της Λωζάνης, αλλά επιμένει να αγνοεί η Τουρκία, απολαμβάνουν ίσα δικαιώματα όπως όλοι οι Έλληνες πολίτες.

«Η Ελλάδα δεν δέχεται μαθήματα για την εφαρμογή της Συνθήκης της Λωζάνης, του διεθνούς δικαίου και των αποφάσεων του ΕΔΑΔ, από την Τουρκία» απαντά ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών, Αλέξανδρος Γεννηματάς, σε ερώτηση δημοσιογράφου σχετικά με την τοποθέτηση του εκπροσώπου του τουρκικού ΥΠΕΞ, Χαμί Ακσόι, για ζήτημα της μουσουλμανικής μειονότητας Θράκης.

Τα μέλη της μουσουλμανικής μειονότητας της Θράκης, όπως την ορίζει σαφώς η Συνθήκη της Λωζάνης, αλλά επιμένει να αγνοεί η Τουρκία, απολαμβάνουν ίσα δικαιώματα όπως όλοι οι Έλληνες πολίτες, στο πλαίσιο της ισονομίας και της ισοπολιτείας που κατοχυρώνει το Σύνταγμα, διαμηνύει ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών.

Στο πλαίσιο αυτό, καθιστά σαφές ότι η Ελλάδα προχωρά σταθερά στις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις για την περαιτέρω αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των μελών της μουσουλμανικής μειονότητας.

Νωρίτερα, στην έντονα προκλητική του δήλωση, ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών, Χαμί Ακσόι, κατήγγειλε την Αθήνα ότι «παραβιάζει τη Συνθήκη της Λωζάνης, παραλείποντας να αναγνωρίσει τους Μουφτήδες που εξέλεξε η τουρκική μειονότητα. Αυτή τη φορά, αντί να διορθώσει τις παραβατικές πρακτικές της, η Ελλάδα έχει αυξήσει τις παραβιάσεις, θέτοντας το γραφείο του Μουφτή υπό τον έλεγχο νεοσυσταθέντος κυβερνητικού τμήματος».

Related posts

Σύλληψη 18χρονου για παράβαση του νόμου περί όπλων, του ΚΟΚ και για απείθεια

admin

Δήμος Μάνδρας-Ειδυλλίας: “Συνεχίζουμε την προσπάθεια προστασίας των οικογενειών μας και της κοινωνίας μας”

editor

Τον Έβρο θα επισκεφθεί ο υπ. Εσωτερικών της Αυστρίας για το μεταναστευτικό

editor
28/03/2024 11:16