Κοινωνία

Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης: Στο πλευρό 53 διαβητικών παιδιών

Στο Παιδοδιαβητολογικό Κέντρο που λειτουργεί στα πλαίσια της Πανεπιστημιακής Παιδιατρικής Κλινικής παρακολουθούνται σε τακτική βάση 53 παιδιά με σακχαρώδη διαβήτη από τους 3 νομούς της Θράκης.

Στο κέντρο γίνεται ολιστική φροντίδα για το παιδί με διαβήτη: τακτικές και έκτακτες εργαστηριακές εξετάσεις, ρύθμιση αγωγής, ρύθμιση διαιτολογίου σύμφωνα με τις προτιμήσεις και την ηλικία του παιδιού, πρόληψη επιπλοκών, ψυχολογική στήριξη του παιδιού και της οικογένειας, εκπαίδευση γονέων στις μετρήσεις του σακχάρου χωρίς τρύπημα, στη χορήγηση ινσουλίνης κ.α. Αξίζει να σημειωθεί ότι αντιμετωπίστηκαν και εκπαιδεύτηκαν με τη βοήθεια διερμηνέα και 2 προσφυγόπουλα.

Επίσης εκπαιδεύτηκαν 7 σχολικοί νοσηλευτές και 3 δασκάλες. Πραγματοποιήθηκαν ομιλίες σε σχολεία όπου φοιτούν παιδιά με διαβήτη για το σακχαρώδη διαβήτη στο σχολικό περιβάλλον. Έγιναν 4 επιστημονικές ανακοινώσεις στο Πανελλήνιο Παιδιατρικό Συνέδριο του 2019 και σειρά μαθημάτων για τον παιδικό διαβήτη σε νοσηλευτές του Π.Γ.Ν.Α.

Και επειδή ο πόνος όταν μοιράζεται είναι μισός, η δε χαρά όταν δαμάζεις την ασθένεια γίνεται διπλή όταν τη μοιράζεσαι, ο υπεύθυνος γιατρός του παιδοδιαβητολογικού κέντρου κ. Σταύρος Θωμαίδης επιμελητής Α΄ της Παν/κής Παιδιατρικής μάζεψε όλα τα παιδιά και τους γονείς τους στο αμφιθέατρο για να γνωριστούν καλύτερα και να μοιραστούν αγωνίες, προβλήματα και επιτυχίες.

Related posts

Πολύ δύσκολες ώρες! Έλληνες πειρατές συνελήφθησαν στη Νιγηρία-Βρέθηκαν παράνομα όπλα και στρατιωτικός εξοπλισμός – υποψίες για συστηματική κλοπή αργού πετρελαίου και λαθρεμπόριο.

admin

Έβρος: Διπλασιάστηκαν οι απόπειρες εισόδου λαθρομεταναστών – 400 αποτροπές σε ένα 24ωρο

editor

Εκλογή νέων οργάνων Διοίκησης του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας – Π.Τ. Θράκης

admin