Οικονομία Πολιτική

Reuters: Η προοπτική νίκης της ΝΔ ωθεί τα ελληνικά ομόλογα κάτω από το 3%

«Μάχη των ομολόγων: Οι Έλληνες κερδίζουν το πάνω χέρι έναντι της Ρώμης», είναι ο τίτλος δημοσιεύματος του Reuters που αναφέρεται στη μεγάλη μείωση των αποδόσεων των ελληνικών τίτλων. «Απένταρη πριν από λιγότερο από μία δεκαετία, η Ελλάδα είναι φέτος η κορυφαία σε επιδόσεις αγορά ομολόγων της Ευρωζώνης, απολαμβάνοντας εισροές από επενδυτές απογοητευμένους από τη συρρίκνωση των αποδόσεων αλλού και από τον αυξημένο πολιτικό κίνδυνο στην Ιταλία, που είναι η άλλη χώρα της Ευρωζώνης με υψηλές αποδόσεις στο χρέος της», σημειώνει το πρακτορείο.

Η αρθρογράφος του Ρόιτερ, Βιρτζίνια Φέρνες αναφέρει ότι «Εννιά χρόνια αφότου η Ελλάδα χρεοκόπησε και οδήγησε τους πιστωτές σε μία καθυστερημένη αναδιάρθρωση του χρέους της, οι επώδυνες μεταρρυθμίσεις αρχίζουν να αποδίδουν καρπούς, με το χρέος της να φαίνεται ότι θα βελτιώνεται από φέτος. Αυτό τον μήνα, το κόστος δανεισμού της Ελλάδας για μία πενταετία μειώθηκε κάτω από αυτό της Ιταλίας, για πρώτη φορά από το 2008, κάτι αξιοσημείωτο, δεδομένου ότι το ιταλικό αξιόχρεο έχει επενδυτική διαβάθμιση, αξιολογούμενο τέσσερις βαθμίδες υψηλότερα πάνω από αυτό της Ελλάδας, στο Baa3/BBB/BBB.

Με το αξιόχρεό της στο B1/B+/BB-, η Ελλάδα κατατάσσεται ως «κερδοσκοπική διαβάθμιση», που σημαίνει ότι δεν περιλαμβάνεται σε διάφορους παγκόσμιους δείκτες, τους οποίους ακολουθούν οι επενδυτές. Αν και το γεγονός αυτό έχει αφήσει την Ελλάδα στην καταφυγή των hedge funds και των επενδυτών των αναδυόμενων αγορών, φαίνεται τώρα να έχει αρχίσει το ταξίδι της επανόδου της στο κύριο ρεύμα».

Related posts

Αυξάνει την προκλητικότητα για τους Mουφτήδες της Θράκης το τουρκικό ΥΠΕΞ

admin

Γ.Πλακιωτάκης: “Σχεδιάζουμε να δοθεί ένα σκάφος στο νησί της Σαμοθράκης για την θωράκιση του νησιού”

editor

Με 20% μερίδιο υπεγράφη η συμφωνία για συμμετοχή του ΔΕΣΦΑ στο LNG της Αλεξανδρούπολης

editor