24 Σεπτεμβρίου, 2023
Gatzoli.gr | Οι ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Πολιτική

Προβάδισμα για τη ΝΔ σε νέα δημοσκόπηση

Διευρυμένη παραμένει η διαφορά μεταξύ Νέας Δημοκρατίας και ΣΥΡΙΖΑ σύμφωνα με την δημοσκόπηση της Opinion Poll δυόμιση για λογαριασμό του Πρώτου Θέματος, δυόμιση εβδομάδες πριν τις εκλογές της 7ης Ιουλίου.

Εντύπωση προκαλεί, σύμφωνα με το γκάλοπ, ότι η ΝΔ φαίνεται να κατακτά άνετα την αυτοδυναμία, αγγίζοντας σχεδόν το 40%, και να κατοχυρώνει μια διψήφια διαφορά με τον ΣΥΡΙΖΑ. Από την άλλη μεριά, ο ΣΥΡΙΖΑ φαίνεται ότι παίρνει ένα μεγαλύτερο ποσοστό από αυτό που έλαβε στις ευρωεκλογές, δείχνοντας μια καλύτερη συσπείρωση των ψηφοφόρων που ακόμα τον στηρίζουν. Οι μεγαλύτερες ανατροπές όμως, καταγράφονται στα μικρότερα κόμματα με το Κίνημα Αλλαγής να είναι αισθητά κάτω από την επίδοσή του στις 26 Μαΐου μετά και τις ανατροπές που έγιναν με την αποπομπή του Ευάγγελου Βενιζέλου και την αντικατάστασή του από τον Γιώργο Καμίνη στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας.

Παράλληλα, όπως φαίνεται στο γκάλοπ, πτωτική είναι η τάση για την Ελληνική Λύση και τη Χρυσή Αυγή.

Αναφορικά με το Μέρα25 του Γιάνη Βαρουφάκη, δείχνει ότι μπορεί να περάσει το «κατώφλι» του 3% και να εισέλθει στη Βουλή.

Συγκεκριμένα, στην πρόθεση ψήφου, η ΝΔ λαμβάνει 34,5%, ο ΣΥΡΙΖΑ 23,3, το ΚΙΝΑΛ 5,1%, το ΚΚΕ 3,8%, η Ελληνική Λύση του κ. Βελόπουλου 3,2%, το ΜέΡΑ25 του κ. Βαρουφάκη 3%, ενώ η Χρυσή Αυγή καταποντίζεται στο 1,8%.

Σύμφωνα με την έρευνα, εάν δεν προσμετρηθούν τα λευκά, τα άκυρα και όσοι δηλώνουν αποχή, η ΝΔ ανεβαίνει στο 36,4%, ο ΣΥΡΙΖΑ στο 24,5%, το ΚΙΝΑΛ στο 5,4%, το ΚΚΕ στο 4%, ο κ. Βελόπουλος στο 3,4%, ο κ. Βαρουφάκης στο 3,2% και η Χρυσή Αυγή στο 1,9%.

Με βάση την εκτίμηση ψήφου που κάνει στη συνέχεια η εταιρία, «μοιράζοντας» τους αναποφάσιστους οι οποίοι ανέρχονται σε ποσοστό κοντά στο 12% – με βάση την εκλογική τους συμπεριφορά στις ευρωεκλογές – η ΝΔ φτάνει στο 39,8%, ο ΣΥΡΙΖΑ στο 27%, το ΚΙΝΑΛ στο 6,4%, το ΚΚΕ στο 4,6%, ο κ. Βαρουφάκης στο 4,1%, ο κ. Βελόπουλος στο 3,6%, ενώ η Χρυσή Αυγή στο 3,3%. Από τα άλλα κόμματα το μόνο που δείχνει κάπως ικανό να προσεγγίσει το όριο εισόδου στη Βουλή είναι η Πλεύση Ελευθερίας της Ζωής Κωνσταντοπούλου, που καταγράφεται στο 2,3%.

Related posts

Ερντογάν: Συμμορφωθείτε και δεν θα πλήξουμε την Αθήνα με Tayfun

editor

Τον Έβρο θα ξανά επισκεφτεί ο υφυπουργός Παιδείας Άγγελος Συρίγος

editor

Διέγραψε τον Δημοσχάκη πριν λίγο η Ν.Δ. – ΔΕΙΤΕ την απόφαση

editor
24/09/2023 22:50