19 Απριλίου, 2024
Gatzoli.gr | Οι ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Sports

Εθνική Ελλάδος: Σαν σήμερα το έπος του Ευρωμπάσκετ ‘87

Σαν σήμερα, 32 χρόνια πριν: Ήταν 14 Ιουνίου του 1987, όταν η Εθνική Ελλάδος μπάσκετ κέρδισε το πρώτο της Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα μπάσκετ στην ιστορία της, κάνοντας όλους τους Ελληνες να πανηγυρίζουν ξέφρενα.

Η νίκη ήρθε μετά από ένα συγκλονιστικό αγώνα με τη Σοβιετική Ένωση και νίκη με 103-101 στην παράταση. Ήταν ο μεγαλύτερος θρίαμβος του ελληνικού αθλητισμού σε ομαδικό άθλημα μέχρι τότε και θα παραμείνει μέχρι το 2004, όταν η εθνική ομάδα θα κατακτήσει το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα ποδοσφαίρου. Ήταν μάλιστα μία νίκη που ήρθε την στιγμή που η εθνική ομάδα τα προηγούμενα χρόνια είχε συνεχείς αποτυχίες.

Στο 25ο Ευρωμπάσκετ συμμετείχαν 12 ομάδες (Ελλάδα, Σοβιετική Ένωση, Γιουγκοσλαβία, Ισπανία, Γαλλία, Ιταλία, Δυτική Γερμανία, Τσεχοσλοβακία, Ρουμανία, Πολωνία, Ισραήλ και Ολλανδία), που χωρίστηκαν σε δύο ομίλους των έξι ομάδων η κάθε μία. Οι τέσσερις πρώτες ομάδες κάθε ομίλου θα περνούσαν στην προημιτελική φάση. Η εθνική μας κληρώθηκε στον πρώτο όμιλο, που ήταν και ο δυσκολότερος, με αντιπάλους τη Σοβιετική Ένωση, τη Γιουγκοσλαβία, την Ισπανία, τη Ρουμανία και τη Γαλλία.

Related posts

Διεθνές Τουρνουά Μπάσκετ με Αμαξίδιο σε Αλεξανδρούπολη και Σουφλί

admin

Σημαντική ενημέρωση – Διακοπή κυκλοφορίας

editor

Αλεξανδρούπολη: Υπεγράφη η σύμβαση ανέγερσης του νέου κλειστού γυμναστηρίου της πόλης

editor
19/04/2024 20:53