25 Απριλίου, 2024
Gatzoli.gr | Οι ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Τοπικά Νέα

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το Φεστιβάλ των Πελαργών στον Πόρο

Με μεγάλη επιτυχία και για 4η συνεχόμενη χρονιά, ολοκληρώθηκε το Φεστιβάλ Πελαργών, στις 7 και 8 Ιουνίου, στον Πόρο Φερών.

Οι εκδηλώσεις, πραγματοποιήθηκαν στον αύλειο χώρο του Δημοτικού σχολείου του οικισμού, κατά τις πρωινές και απογευματινές ώρες και περιελάμβαναν εκπαιδευτικές δραστηριότητες από τους Φορείς Διαχείρισης Προστατευόμενων Περιοχών Δέλτα Έβρου και Σαμοθράκης και Εθνικού Πάρκου Δάσους Δαδιάς – Λευκίμης – Σουφλίου, παιχνίδια (κυνήγι θησαυρού, ποδηλατοδρομία, τουρνουά σκάκι, πελαργοπλατσουρίσματα) ενημερωτικές παρουσιάσεις για το αγαπημένο είδος, δακτυλιώσεις νεοσσών πελαργών, διαδρομές και ξεναγήσεις στις φωλιές των πελαργών καθώς και στον ποταμό Έβρο.

Ο εορτασμός ολοκληρώθηκε το βράδυ του Σαββάτου με μουσικοκινητική παράσταση από το ΚΔΑΠ Φερών, δραματοποίηση του παραμυθιού του Βασίλη Κάργα από τη Β’ Τάξη του 3ου Δημοτικού Φερών, ομιλίες και χαιρετισμούς από τους επισήμους και παραδοσιακό Θρακιώτικο γλέντι!

Συνδιοργανωτές στο Φεστιβάλ ήταν ο Δήμος Αλεξανδρούπολης – Δημοτική Ενότητα Φερών, ο Οικισμός του Πόρου, ο Λαογραφικός και Πολιτιστικός Σύλλογος Πόρου «Διγενής Ακρίτας» και η ΔΕΔΔΗΕ Αλεξανδρούπολης.

Related posts

Ορεστιάδα: 40 χλμ υπόγειο δίκτυο άρδευσης θα κατασκευαστεί στις γεωτρήσεις του αγροκτήματος Οινόης-Σάκκου

editor

Πανηγυρίζει ο Ι.Ν. Αγίου Βασιλείου Καλλιθέας Αλεξανδρούπολης

editor

Συνελήφθη 40χρονος αλλοδαπός ο οποίος προωθούσε στο εσωτερικό της χώρας 41 μη νόμιμους μετανάστες

admin
25/04/2024 9:58