29 Φεβρουαρίου, 2024
Gatzoli.gr | Οι ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Πολιτική Τοπικά Νέα

Διδυμότειχο: Παραιτήθηκε ο Σαρσάκης – Τι απάντησε ο Χατζηγιάννογλου

Την παραίτησή του υπέβαλε το βράδυ της Κυριακής ο Ιωάννης Σαρσάκης, ο οποίος είχε εκλεγεί δημοτικός σύμβουλος με την παράταξη του νεοκλεγέντα Δημάρχου Διδυμοτείχου Ρωμύλου Χατζηγιάννογλου.

Αναλυτικά η ανακοίνωση παραίτησης του κ. Ιωάννη Σαρσάκη:

ΑΠ΄ ΤΗΝ ΑΡΧΗ, ΝΑΙ, ΑΛΛΑ ΜΕ ΑΡΧΕΣ
Οι λόγοι που αποχωρώ από τον συνδυασμό ¨Απ΄ την Αρχή¨

Αγαπητοί φίλοι, οφείλω ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους όσους με στήριξαν έμπρακτα με την ψήφο τους, δίδοντάς μου μια θέση στο νέο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Διδυμοτείχου. Επίσης ευχαριστώ και όλους όσους εξέφρασαν την επιθυμία τους να με ψηφίσουν αλλά δεν μπορούσαν να το κάνουν λόγω οικογενειακών και άλλων δεσμεύσεων.
Είναι γεγονός ότι εκφράζω δημόσια τις ευχαριστίες μου λιγάκι καθυστερημένα, παρακάτω θα προσπαθήσω να εξηγήσω για ποιο λόγο γίνεται αυτό, αλλά βεβαίως και για ποιο λόγο έχω ανεξαρτητοποιηθεί και δεν ανήκω πια στον συνδυασμό «Απ΄ την Αρχή».

Πριν από περίπου ένα χρόνο είχαν αρχίσει οι συγκεντρώσεις – ζυμώσεις πολιτών του Διδυμοτείχου, οι οποίοι θεωρούσαν ότι θα πρέπει να υπάρξει στο Δήμο μας μια ριζική αλλαγή. Προσωπικά μετείχα στις ζυμώσεις αυτές και εξέφραζα την άποψη ότι θα πρέπει να δημιουργηθεί ένας συνδυασμός με αμιγώς νέα πρόσωπα, υγιείς νοοτροπίες και ιδέες, έτσι ώστε να καταφέρει την αλλαγή σελίδας για τον τόπο μας.
Πολλοί ήταν βεβαίως που συμφωνούσαν μ΄ αυτό, αλλά αρχικά ελάχιστοι ήταν αυτοί που ανελάμβαναν να τεθούν επικεφαλής μιας τέτοιας προσπάθειας. Αυτός που τελικά αποφάσισε να τεθεί επικεφαλής και να αναλάβει την ηγεσία ενός συνδυασμού που θα διεκδικούσε τον Δήμο, ήταν ο κος Ρωμύλος Χατζηγιάννογλου.

Όπως ήταν φυσικό, μιλήσαμε κατ’ ιδίαν και μου πρότεινε να συμμετέχω στον συνδυασμό. Προσωπικά του έδωσα τα συγχαρητήρια μου, που ανέλαβε να μπει μπροστάρης σε μια τέτοια δύσκολη προσπάθεια, και του είπα ότι θα συνδράμω με όλες μου τις δυνάμεις στο να επιτύχουμε το σκοπό μας, ζητώντας όμως να ξεκαθαρίσω κάποια πράγματα.
Του ζήτησα να μου εγγυηθεί ότι στον συνδυασμό δεν θα ενταχθεί είτε άμεσα είτε έμμεσα, οτιδήποτε που θα αφορά το ¨παλιό¨ (πρώην δήμαρχοι, αντιδήμαρχοι και γενικώς πρόσωπα που άσκησαν εξουσία και συνέδραμαν στην οπισθοδρόμηση του Δήμου μας). Αυτό φυσικά δεν ήταν απαίτηση από μέρους μου, ήταν απλώς μια αυτονόητη εξήγηση για να γνωρίσω τις προθέσεις του και να κατανοήσω ότι όντως πάμε για ένα νέο ξεκίνημα με νέα και άφθαρτα πρόσωπα, όπου όλοι μαζί θα συζητάμε και θα αποφασίζουμε για τις ενέργειες του νέου συνδυασμού. Η απάντηση που έλαβα ήταν θετική, και ότι πάμε για κάτι νέο, άφθαρτο κι ελπιδοφόρο.

Επιτρέψτε μου βεβαίως να επισημάνω ότι, μου έγιναν προτάσεις να ενταχθώ και σε άλλους συνδυασμούς παλαιότερους αλλά και νεοφανείς, απλά έχοντας τις εγγυήσεις του κου Χατζηγιάννογλου και βλέποντας τα νέα πρόσωπα που περιστοίχιζαν την όλη προσπάθεια, τάχθηκα αναφανδόν υπέρ του.

Κατά τη διάρκεια του προεκλογικού αγώνα μετείχα ενεργά και ακολουθούσα το πρόγραμμα των επισκέψεων στα χωριά μας, όσο βέβαια αυτό ήταν δυνατό, λαμβάνοντας υπόψη και τις επαγγελματικές μου υποχρεώσεις. Συνειδητοποίησα βεβαίως ότι ο κος Χατζηγιάννογλου είχε δημιουργήσει εντός του συνδυασμού ένα στενό πυρήνα συμβούλων από ανθρώπους, οι οποίοι όπως έλεγαν γνώριζαν από εκλογές και στην ουσία ανέλαβαν και το επικοινωνιακό κομμάτι του συνδυασμού. Αυτό δεν ήταν απαραίτητα κακό, θα έλεγα ότι ήταν φυσιολογικό εν μέρει, απλώς όμως θα έπρεπε να ακούγεται και η γνώμη των υπολοίπων, διότι κανείς δεν μπορεί να τα ξέρει όλα.

Δεν θα σταθώ σε λάθη και παραλήψεις που έγιναν από την μεριά του στενού πυρήνα, κι ενδεχομένως στοίχησαν και σε ψήφους, παρά θα αναφερθώ στο ότι κάποια στιγμή (ένα με ενάμιση μήνα πριν τις εκλογές) οι εν λόγω ¨επικοινωνιολόγοι¨ ανάρτησαν στο διαδίκτυο ένα από τα συνθήματα του προεκλογικού μας αγώνα, το οποίο θέλοντας να τονίσει τα χρόνια που χάθηκαν και στην ουσία έφεραν πολύ πίσω τον Δήμο μας, εστίαζε μόνο στα 17 χρόνια, όπου διοίκησαν οι κύριοι Τοκαμάνης και Πατσουρίδης.

Σε συνάντηση που είχαμε όλοι οι υποψήφιοι, εξέφρασα ανοιχτά την αντίθεσή μου για τα 17 χρόνια καθώς προσωπικά θεωρώ ότι στο Δήμο μας τα βασικά προβλήματα ξεπερνάνε τα 30 χρόνια, και εν πάση περιπτώσει δεν υπήρχε λόγος να δώσουμε το δικαίωμα να μας προσάψουν ότι δίνουμε ¨συγχωροχάρτι¨ στον πριν τα 17 χρόνια δήμαρχο κο Ευάγγελο Παπατσαρούχα. Κι ενόσω γινόταν αυτά, κάποιοι προσπαθούσαν να πείσουν τους συνδημότες μας ότι αποτελούμε συνδυασμό που στηρίζει το ΠΑΣΟΚ. Αντί δηλαδή να προσπαθήσουμε να το διαψεύσουμε αυτό για να μη πάθουμε ζημιά, εμείς πηγαίναμε ολοταχώς να χαρακτηριστούμε και «Παπατσαρουχικοί» (χάνοντας δηλαδή αυτό που μας χαρακτήριζε ¨απ΄την αρχή¨ ότι αποτελούμε κάτι νέο και ανεξάρτητο).

Η απάντηση που έλαβα από τον κο Χατζηγιάννογλου είναι ότι εστιάζουμε στα 17 χρόνια, διότι με αυτούς τους δύο (κους Τοκαμάνη και Πατσουρίδη) θα αντιπαρατεθούμε στις εκλογές. Βεβαίως και δεν πείσθηκα, καθώς το αν θέλαμε να προσδιορίσουμε χρονικά τα χαμένα χρόνια θα μπορούσαμε να χρησιμοποιήσουμε φράσεις όπως «τα προηγούμενα χρόνια», «τις τελευταίες δεκαετίες» κλπ. Δίχως να δώσουμε το δικαίωμα να μας χαρακτηρίσουν με την φράση που προανέφερα, πράγμα που δυστυχώς έγινε και συζητήθηκε από τον κόσμο. Απ΄ την άλλη όμως του είπα ότι κατανοώ την αγωνία του για να ενημερωθεί για χρόνια θέματα που αφορούν τον Δήμο, και ότι δεν είμαι αρνητικός στο να συναντηθούμε με τον κο Παπατσαρούχα και να μας κάνει μια ενημέρωση (πράγμα που έγινε δίχως όμως να υπάρξει μια γενική ενημέρωση των υποψηφίων), μέχρι εκεί όμως, αποσαφηνίζοντας ότι η παρουσία του θα είναι διακριτική και κατά βάση ενημερωτική.

Εκείνο το βράδυ, παρουσία του κου Χατζηγιάννογλου αλλά και άλλων υποψηφίων συμβούλων και συνεργατών, τόνισα μετ’ επιτάσεως ότι πρέπει να προσέξουμε πολύ και να μη δώσουμε δικαιώματα να μας χαρακτηρίσουν είτε του «Παπατσαρούχα» είτε του «ΠΑΣΟΚ», εν τη ρύμη του λόγου μου, είπα ότι εάν έχουν παρθεί αποφάσεις για συνεργασία με τον κο Παπατσαρούχα, και αν εμπλέκονται και άλλα πρόσωπα (τα οποία κατείχαν θέσεις στον Δήμο παλαιότερα) για τα οποία είχαμε συμφωνήσει ότι δεν θα ενταχθούν στην προσπάθεια, «πείτε το μου να σηκωθώ και να φύγω». Τότε με διαβεβαίωσαν ότι δεν υπάρχει τέτοιο θέμα, και για το καλό του συνδυασμού και της προσπάθειας, παρέμεινα και συνέχισα τον αγώνα.

Κάπως έτσι πορευτήκαμε μέχρι την ημέρα των εκλογών 26 Μαΐου 2019, όπου ο συνδυασμός μας (με τη βοήθεια όλων μας) κατέλαβε την δεύτερη θέση με επτά συμβούλους. Πλέον από την Δευτέρα 27 Μαΐου, θα έπρεπε να συναντηθούμε οι επτά σύμβουλοι (αλλά βεβαίως και όσοι δεν εκλέχθηκαν) με τον κο Χατζηγιάννογλου και να συζητήσουμε πως θα πορευτούμε για την δεύτερη εκλογική διαδικασία. Αντ΄ αυτού δίχως να εκφράσουμε άποψη περί συνεργασιών και συμμαχιών, συναντηθήκαμε ένα μεσημέρι όπου μας ανακοινώθηκε η συμμαχία με τον κο Πατσουρίδη. Κάποιος θα μπορούσε να πει ότι αυτό ήταν και μονόδρομος, συμφωνώ αλλά : α΄. θα έπρεπε να προηγηθεί μεταξύ μας συζήτηση και β΄. θα έπρεπε να προσεχθεί ο τρόπος προσέγγισης καθώς οι θερμοί εναγκαλισμοί μεταξύ μας το βράδυ της Κυριακής, έδωσε (και δικαίως) το δικαίωμα στους συμπολίτες μας να σχολιάσουν ότι αυτό το πράγμα δεν θυμίζει ¨Απ΄ την Αρχή¨ σε καμιά περίπτωση.
Τα σχόλια αυτά εντάθηκαν βεβαίως όταν το βράδυ της νίκης, μετά τις δηλώσεις του νέου δημάρχου κου Ρωμύλου Χατζηγιάννογλου σε γνωστό τηλεοπτικό δίαυλο, επόμενος που έκανε δηλώσεις ήταν ο πρώην δήμαρχος κος Ευάγγελος Παπατσαρούχας, ¨τι χρείαν έχομεν μαρτύρων…¨. Ποιος ο λόγος για μια τέτοια κίνηση, τι συμβόλιζε, τι κερδίσαμε, που πήγε το «Απ΄ την Αρχή».

Την επόμενη ημέρα μετά τη νίκη του συνδυασμού, έστειλα μήνυμα στον κο Χατζηγιάννογλου (αφού δεν απαντούσε στις κλήσεις μου ήδη από το Σάββατο), ώστε να βρεθούμε και να ξεκαθαρίσουμε τα νέα δεδομένα που προέκυψαν. Μου τηλεφώνησε την Πέμπτη, όπου σε συνομιλία που είχαμε, του εξέθεσα και πάλι τις ενστάσεις μου για όλα όσα διαδραματίστηκαν. Η απάντηση ήταν ότι όλα έγιναν καλώς και ότι δεν υπήρχε κανένα πρόβλημα. Με τη σειρά μου απάντησα ότι περιμένω να με καλέσει κατ΄ ιδίαν, ώστε να υπάρξει μια τελική εξήγηση περί των θεμάτων, ειδάλλως του εξέφρασα την απόφασή για ανεξαρτητοποίηση. Για να μη προβώ σε βεβιασμένες ενέργειες, περίμενα να περάσει μία βδομάδα από την ημέρα των δεύτερων εκλογών, δίχως να υπάρξει καμία πρόσκληση για συζήτηση από τον κο Χατζηγιάννογλου.

Για τους λόγους που περιέγραψα παραπάνω, αλλά και για λόγους Αρχής, δηλώνω ότι αποχωρώ από τον συνδυασμό «Απ΄ την Αρχή», για τον οποίο έτρεξα από την πρώτη στιγμή. Θα παραμείνω ως ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος, τιμώντας την εμπιστοσύνη των συμπολιτών μου. Επίσης δηλώνω ότι αν είχα την υπόνοια ότι έλαβα έστω και μία ψήφο, προερχόμενη από τον κεντρικό πυρήνα του συνδυασμού θα είχα την ευθιξία να παραιτηθώ, πράγμα που δεν κάνω, καθώς εισπράττω από τους συνδημότες μου ότι με ψήφισαν και με εμπιστεύθηκαν λόγω των προσπαθειών μου ως ενεργός πολίτης του Διδυμοτείχου. Και πάλι τους ευχαριστώ πολύ, και ιδιαιτέρως ευχαριστώ πολύ τους δύο τρεις καλούς φίλους, οι οποίοι πίστεψαν σ΄ εμένα και βοήθησαν στην εκλογή μου, να είναι σίγουροι ότι θα προσπαθήσω για το καλύτερο.

Φθάνοντας στην ¨Ιθάκη¨, αυτό που μένει και που κρατάω στην καρδιά μου, είναι η γνωριμία μου, και η συνεργασία μου, με τους περισσότερους από τους συνυποψηφίους μου, οι οποίοι όντως ήταν πρόσωπα καθαρά και άξιζαν να εκλεχθούν. Αγαπητοί φίλες και φίλοι να είστε πάντα γεροί και δυνατοί, ποιος ξέρει, αφού μας διακρίνει η κοινή αγάπη για τον τόπο μας, στο μέλλον μπορεί να ξανασυνεργασθούμε.

Κλείνω, ευχόμενος στον κο Χατζηγιάννογλου να πετύχει στο έργο του, καθώς μία δική του επιτυχημένη διακυβέρνηση θα μας ωφελήσει όλους. Ως μέλος του Δημοτικού Συμβουλίου θα βοηθήσω και θα στηρίζω οποιαδήποτε απόφαση θα αφορά το καλό του Δήμου μας, και θα είμαι ο πρώτος που θα συγχαίρω για τις επιτυχίες του νέου Δημάρχου μας.

Πάντα για το καλό του Δήμου Διδυμοτείχου, αλλά πάνω απ΄ όλα με Αρχές !!!!!

 

Στη συνέχεια ακολούθησε η απάντηση του νεοκλεγέντα Δημάρχου κ. Ρωμύλου Χατζηγιάννογλου που ανέφερε τα εξής:

Αγαπητοί συνδημότες και συνδημότισσες.

Με αφορμή την ανάρτηση του κ. Ιωάννη Σαρσάκη σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης και την αποχώρηση του από το συνδυασμό μας, θα θέλαμε να θυμίσουμε για ακόμη μία φορά σε όλες και όλους, τα εξής:

Ο συνδυασμός μας συμμετείχε στις εκλογές της τοπικής αυτοδιοίκησης, πιστεύοντας στις αρχές της συνεργασίας, της συναίνεσης, της σύγκλισης και της σύνθεσης διαφορετικών απόψεων, μέσα σε ένα πλαίσιο ανεξαρτησίας από οποιοδήποτε πολιτικό κόμμα.

Το αποτέλεσμα των εκλογών στις 26 Μαΐου , επιβεβαίωσε αυτή τη λογική και στις 2 Ιουνίου, έδωσε στον συνδυασμό μας την δυνατότητα να πράξει βασιζόμενος στο πνεύμα του νέου νόμου για την αυτοδιοίκηση («Κλεισθένης») και να αναζητήσει συνεργασίες και όχι να τις επιλέξει, μετά και τις εντολές που πήρε από τους Δημότες μας και το εκλογικό αποτέλεσμα που αυτοί διαμόρφωσαν.
Δεν αρνηθήκαμε σε κανέναν την συζήτηση και δεν κρύψαμε από κανέναν (ούτε από τον κ. Σαρσάκη ασφαλώς), τις όποιες επαφές επιβάλλει η ανάγκη του Δήμου Διδυμοτείχου, να ξεκινήσει «Απ’ την Αρχή»!

Ο δρόμος μέχρι την 1η Σεπτεμβρίου, θα είναι μακρύς … !!!

Οι αποφάσεις του συνδυασμού μας θα κινούνται πάντα, με γνώμονα την πλειοψηφία και όχι την μειοψηφία. Αυτό επιβάλει η παιδεία μας και φυσικά η δημοκρατία!
Την επικοινωνία με όλους και όχι την εμπάθεια με κάποιους.
Το σεβασμό των συνυποψηφίων και όχι τα “χαιρετίσματα” από μακριά.
42 ξεκινήσαμε… 42 θα τερματίσουμε… !!!

Ουδείς αναντικατάστατος…

Θα τα καταφέρουμε !!!

Με Εκτίμηση,
ο επικεφαλής του συνδυασμού “Απ’ την Αρχή”
Ρωμύλος Χατζηγιάννογλου

Related posts

Υπερπτήσεις τουρκικών F-16 πάνω από τη νησίδα Ζουράφα, ανατολικά της Σαμοθράκης

editor

Ζητούνται υπάλληλοι από το μεσιτικό γραφείο ALEXpolis Akinita

editor

Τη λήψη μέτρων και τη διενέργεια ελέγχων και αυτοψιών στις δικαστικές αίθουσες της Αλεξανδρούπολης ζήτησε ο Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης Γιάννης Ζαμπούκης

admin
29/02/2024 19:24