19 Απριλίου, 2024
Gatzoli.gr | Οι ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Τοπικά Νέα

Σήμερα ξεκινούν οι Πανελλαδικές- Μαθητές της Αλεξανδρούπολης πήραν την ευλογία του Μητροπολίτη Άνθιμου

Σήμερα ξεκινούν οι Πανελλαδικές Εξετάσεις για τους μαθητές των ΕΠΑΛ, ενώ αύριο ξεκινούν για τους μαθητές των ΓΕΛ. Στην Αλεξανδρούπολη, όσοι μαθητές είχαν την επιθυμία, προσέρχονται στις εξετάσεις έχοντας προσευχηθεί στη Μητρόπολη και την ειδικά αφιερωμένη σε αυτούς θεία λειτουργία που τέλεσε ο Μητροπολίτης Άνθιμος.

Πριν τη Θεία Κοινωνία στη λειτουργία που έγινε την Τρίτη ο Μητροπολίτης μίλησε στους υποψηφίους μαθητές ευχόμενος καλή επιτυχία και καλή φώτιση από το Θεό στις εξετάσεις που έχουν μπροστά τους. Ο Μητροπολίτης είπε στα παιδιά να μην απογοητευθούν αν δεν πετύχουν εκεί που περιμένουν, γιατί ίσως το συμφέρον της ζωής τους και η προσωπική τους ευτυχία τελικά να κρύβεται πίσω από την αποτυχία και τον επαναπροσδιορισμό των στόχων της ζωής τους. Άλλωστε, τόνισε ο Σεβασμιότατος, ούτε τα χρήματα, ούτε τα πτυχία, ούτε η κοινωνική καταξίωση μπορεί να φέρουν την ευτυχία στη ζωή του κάθε ανθρώπου, και η ευτυχία και η χαρά είναι το ζητούμενο. Συμβούλεψε τους μαθητές να χαλαρώσουν, να προσευχηθούν στο Θεό και Εκείνος που γνωρίζει καλύτερα από τον καθένα μας το συμφέρον της ζωής μας, θα τα φέρει όλα βολικά και ακόμα κι αν φαινομενικά κλείσει η πόρτα, ο Θεός θα ανοίξει δυο παράθυρα στη ζωή μας. Τέλος, απευθυνόμενος στους γονείς των παιδιών τους συμβούλεψε να μην τα πιέζουν για την επιτυχία στις εξετάσεις, αλλά για την ευτυχία τους και να τα στηρίζουν σε ό,τι αποφασίζουν.

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας ο Μητροπολίτης μοίρασε σε όλους τους μαθητές από ένα στυλό και μία σοκολάτα ευχόμενος την ευλογία του Θεού στη ζωή τους και καλή φώτιση.

Παράλληλα με τη Λειτουργία της Αλεξανδρούπολης, τελέστηκαν λειτουργίες και σε άλλους ναούς έχοντας σκοπό την εμψύχωση των μαθητών για τις Πανελλαδικές εξετάσεις.

Related posts

Επίσκεψη Χρυσοχοϊδή-Παναγιωτόπουλου στον Έβρο: “Τα σύνορά μας θα παραμείνουν ασφαλή και απαραβίαστα”

editor

Χρήστος Δερμεντζόπουλος: “Ανοίγει ξανά το τελωνείο του Ορμενίου”

editor

Αλεξανδρούπολη: Εντοπισμός και διασώσεις αλλοδαπών

admin
19/04/2024 20:00