Απόψεις Κοινωνία Πολιτική

Fake news και κιτρινισμός

Παρακολουθούμε με απορία την συζήτηση των τελευταίων ημερών γύρω απ’ την εκλογική μάχη στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης μεταξύ Χριστόδουλου Τοψίδη και Χρήστου Μέτιου. Ένα συγκεκριμένο ηλεκτρονικό μέσο ενημέρωσης προσπαθεί επίμονα να κατασκευάσει μια εξόχως στρεβλή εικόνα, στοχεύοντας στην επικράτηση του νυν Περιφερειάρχη Χρήστου Μέτιου. Αντίστοιχη προσπάθεια γίνεται και και υπέρ υποψηφίων δημάρχων στο νομό Έβρου με αντίστοιχη πρακτική.

Τι κρύβει η ενορχηστρωμένη αυτή προπαγάνδα κιτρινισμού; Πιστεύουν οι υποψήφιοι πως μέσω αυτής της λογικής μπορούν να έχουν θετικά αποτέλεσματα υπέρ τους; Ήδη, στην περίπτωση του Δήμου Ορεστιάδας η λογική αυτή αποδείχθηκε καταστροφική, αφού ο νυν Δήμαρχος Βασίλης Μαυρίδης, τον οποίο επίσης στοχοποίησε το συγκεκριμένο μέσο, εκλέχθηκε πανηγυρικά και αναπάντεχα από τον πρώτο γύρο.

Αυτό το προπαγανδιστικό εγχείρημα δεν έδωσε κανένα όφελος σε αυτούς που επένδυσαν σε αυτό είτε πρόκειται για τους Δήμους είτε για την περιφέρεια. Αντιθέτως… Η κοινή γνώμη δεν αποπροσανατολίζεται από τέτοιες πρακτικές. Τα αποτελέσματα είναι εντελώς αντίθετα. Και είναι να απορεί κανείς πως υπάρχουν υποψήφιοι πολιτικοί φωστήρες που πληρώνουν για αυτές τις υπηρεσίες. Όπως και όλα τα πράγματα σε αυτή την όμορφη ζωή, έτσι και ο κιτρινισμός χρειάζεται τα όρια και τα φρένα του. Ο κιτρινισμός έχει και όρια και τα όρια αυτά θα περιοριστούν πάρα πολύ αν εμείς πρώτοι του γυρίσουμε την πλάτη.

Το μήνυμα της Κυριακής πρέπει να είναι ηχηρό και θα αφορά όλες εκείνες τις γκρίζες συμπεριφορές που επιχειρούν εδώ και μήνες με κάθε τρόπο και μέσο να αμαυρώσουν μια δημοκρατική διαδικασία.

Related posts

Εργατοϋπαλληλικό κέντρο Ν. Έβρου: Πως αμείβεται το Δώρο Πάσχα

admin

Δικαιώθηκαν οι βαμβακοπαραγωγοί του Έβρου – Τρεις μήνες “πολεμούσαν”

editor

Η Ρωσία ετοιμάζεται για νέα τουρκική επιθετικότητα: Αμπχαζία – Κριμαία οι πιθανοί στόχοι του Ερντογάν

editor