20 Απριλίου, 2024
Gatzoli.gr | Οι ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Οικονομία Πολιτική

Ουραγός στην ανταγωνιστικότητα η Ελλάδα- ΝΔ: Ευτυχώς φτάνει η ώρα της ανάπτυξης

Στους ουραγούς της ανταγωνιστικότητας κατατάσσει την Ελλάδα ελβετικό ινστιτούτο, που δεν βλέπει ακόμη σημάδια ανάκαμψης στη χώρα μας.

Συγκεκριμένα, στην Παγκόσμια Επετηρίδα Ανταγωνιστικότητας 2019 του «Institute for Management Development», η Ελλάδα βρέθηκε μια θέση χαμηλότερα σε σύγκριση με την περσινή κατάταξη. Πλέον, η χώρα μας κατατάσσεται στην 58η θέση, ανάμεσα σε 63 χώρες. Μάλιστα, έχει τη δεύτερη χειρότερη επίδοση στην ΕΕ, μετά την Κροατία (60η), ενώ η Βουλγαρία και η Ρουμανία καταλαμβάνουν την 48η και την 49η θέση αντίστοιχα.

Δεν είναι όμως μόνο η ανταγωνιστικότητα. Στον δείκτη της οικονομικής αποδοτικότητας, η Ελλάδα είναι 60η ανάμεσα σε 63 χώρες (από 61η πέρυσι), στην κυβερνητική αποτελεσματικότητα η χώρα μας είναι επίσης 60η και στην επιχειρηματική αποτελεσματικότητα 58η. Ακόμη, η Ελλάδα είναι 41η στην κατηγορία των υποδομών- υποχωρώντας για πέμπτη συνεχόμενη χρονιά.

ΝΔ: Ευτυχώς φτάνει η ώρα της ανάπτυξης
Σχολιάζοντας αυτές τις «επιδόσεις» της Ελλάδας, η ΝΔ επέκρινε τον ΣΥΡΙΖΑ γιατί με τη συνειδητή επιλογή της υπερφορολόγησης δεν κατόρθωσε ποτέ να προσελκύσει συνθήκες βιώσιμης ανάπτυξης. Ακόμη, στην κοινή τους δήλωση, η Ντόρα Μπακογιάννη και ο Χρήστος Σταϊκούρας επισημαίνουν: «Ευτυχώς, η ώρα της ανάπτυξης, με κυβέρνηση της ΝΔ, φτάνει».

Αναλυτικά η δήλωση των Ντόρα Μπακογιάννη και Χρήστου Σταϊκούρα:

«Η ανταγωνιστικότητα της ελληνικής οικονομίας για το 2018, σύμφωνα με το Institute for Management Development (IMD), υποχώρησε στα επίπεδα του 2011, έτος στο οποίο είχε σημειώσει την χειρότερη επίδοσή της.

Επιβεβαιώνεται έτσι ότι η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, με την συνειδητή επιλογή της υπερφορολόγησης, δεν κατόρθωσε ποτέ να προσελκύσει επενδύσεις που θα δημιουργούσαν συνθήκες βιώσιμης ανάπτυξης και θα βελτίωναν την ανταγωνιστικότητα και την παραγωγικότητα της ελληνικής οικονομίας.

Για να γίνει αυτό πράξη, απαιτείται μία νέα αναπτυξιακή πολιτική, με βασικούς άξονες τη μείωση φόρων και εισφορών και την υλοποίηση μεταρρυθμίσεων που θα ενδυναμώσουν την εγχώρια οικονομική δραστηριότητα, θα συμβάλλουν στην προσέλκυση ξένων άμεσων επενδύσεων και θα οδηγήσουν στη δημιουργία πολλών και καλά αμειβόμενων νέων θέσεων απασχόλησης.

Αυτή την πολιτική η σημερινή Κυβέρνηση δεν μπόρεσε να την υλοποιήσει. Ευτυχώς, η ώρα της ανάπτυξης, με Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, φτάνει».

Related posts

Στην Καβάλα Θεοδωρικάκος και Ζαχαράκη – Συνάντηση με εργαζόμενους

editor

Τ. Θεοδωρικάκος: Διεθνής καταγγελία για την προκλητική, βάρβαρη και μεσαιωνική συμπεριφορά της Τουρκίας

editor

Σπήλιος Λιβανός: 78 προγράμματα κατάρτισης αγροτών στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης

editor
20/04/2024 5:53