29 Μαρτίου, 2024
Gatzoli.gr | Οι ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Κοινωνία

Μανούσης: «Και ενώ τα προβλήματα παραμένουν αυτοί τον χαβά τους»

Με ανακοίνωση που εξέδωσε ο πλοιοκτήτης της SAOS FERRIES κ. Φώτης Μανούσης αναφέρθηκε στα ζητήματα που αφορούν το νησί της Σαμοθράκης και τη συγκοινωνία ενώ επεσήμανε την ανάγκη για  άμεση λήψη αποφάσεων.

Μάλιστα στην ανακοίνωσή του υποστηρίζει πως η κατάσταση που επικρατεί σήμερα στην συγκοινωνία θυμίζει τριτοκοσμικές συνθήκες «Γιατι δεν νοιάζεται για τον τουρισμό που ξεκίνησε ήδη να έρχεται στο νησί σιγά σιγά, συνταξιδεύοντας με τριτοκοσμικές συνθήκες Ινδίας, μαζί με απορρίμματα, βρομόνερα, σκουλήκια και αξέχαστη μπόχα, ως σουβενίρ από την Σαμοθράκη μας!».

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Φοβάμαι ότι ορισμένες φορές γίνομαι κουραστικός, φορτικός ίσως και συχνά διαμαρτυρόμενος ή παραπονούμενος.
Επειδή όμως, εκτός από τις εκλογές υπάρχουν και τα πραγματικά προβλήματα της άμεσης καθημερινότητας που δεν μπορούν να περιμένουν τη λύση τους από τον Παντοδύναμο, αλλά από εμάς τους απλούς ανθρώπους, είμαι αναγκασμένος να επανέλθω, όχι τόσο για να «απολογηθώ» ή να αυτοπροστατευτώ, αλλά για να επισημάνω την ανάγκη λήψης αποφάσεων επί του βασικότερου ίσως ζητήματος του νησιού που είναι η συγκοινωνία.
Αυτά τα προβλήματα θα πρέπει να λύσει από την Δευτέρα των εκλογών είτε ο κ. Βίτσας είτε ο κ. Γαλατούμος!
Ειλικρινά δεν με απασχολεί το όνομα του Δημάρχου, όσο η ικανότητά, του να δίνει λύσεις και να παίρνει γρήγορες αποφάσεις για τα ζητήματα της Σαμοθράκης, πολύ περισσότερο όταν βρισκόμαστε στην έναρξη της καλοκαιρινής σεζόν.
Δεν με απασχολούν ούτε οι προεκλογικές κορώνες του κ. Δημάρχου, που όταν θέλει να αποδείξει την μαχητικότητά του, εξαντλείτε πάνω στην εταιρεία μας.
Πρόσφατα μάλιστα είπε, σε προεκλογική του ομιλία, ότι «ευτυχώς που υπάρχει αυτή η Δημοτική Αρχή για να βάζει ένα …STOP στα σχέδια του Μανούση»!
– Ποιά ειναι λοιπόν τα τόσο “εγκληματικά” σχέδια του Μανουση που αυτός θέλει να βάλει stop;
Τί απο οτι έχω κάνει εδω και σαράντα χρονια στο νησι τον βρίσκουν αντίθετο και θέλει να με σταματήσει;
-Τον πείραξε μήπως οταν πριν εικοσι και πλέον χρόνια διέθεσα όλη την περιουσία μου προκειμένου να σώσω την τοπική ναυτιλιακή εταιρία απο την χρεωκοπία, εξασφαλίζονταν με αυτό τον τροπο την ακτοπλοϊκή συγκοινωνία, και μάλιστα οταν κανένας άλλος απο τους σημερινούς συντρόφους του δεν διέθεσε ουτε μία δραχμή για να την βοηθήσει;
– Τον πείραξε μήπως οταν δημιούργησαμε ενα απο τα καλύτερα οινοποιεία των Βαλκανίων στίς Δάφνες Σαμοθράκης, που αποτελεί πόλο έλξης επισκεπτών, οταν οι περισσότεροι των συντρόφων του επενδύουν σε αγορές διαμερισμάτων μακριά της Σαμοθράκης;
– Τον πείραξε μήπως οταν δημιούργησαμε το πλέον σύγχρονο αποσταγματοποιειο (τσιπουράδικο) πάλι στην Σαμοθράκη, επενδύοντας πάλι για το καλο του νησιού;
– Τον πείραξε οταν ξεκινήσαμε την επένδυση της δημιουργίας ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟΥ ΧΩΡΙΟΥ πάλι στις Δάφνες Σαμοθράκης δυναμικότητας ανω των τετρακοσίων κλινών; (ήδη έχουν ολοκληρωθεί οι πρώτες πέντε υπερπολυτελείς κατοικίες)
-Τον πείραξε μήπως οταν δημοτικούς δρόμους μήκους χιλιομέτρου με δικές μας δαπάνες τσιμέντο στρώσαμε τόσο προς το οινοποιείο όσο και προς Κοιτάδα για να καλύψουμε την δίκη τους ανεπάρκεια;
-Τον πείραξε όταν ένα ολόκληρο καλοκαίρι μεταφέραμε χωρίς καμία επι πλέον οικονομική επιβάρυνση τα σκουπίδια του νησιού με ειδικά δρομολόγια του πλοίου χωρίς επιβάτες, και αντί να ακούσουμε ένα «ευχαριστώ», εισπράξαμε συκοφαντίες, κατηγορίες και ύβρεις.!
– Τον πείραξε οταν νοιαστήκαμε για την συμφορά που έπληξε το νησί τον Σεπτέμβριο του 2017 και σπεύσαμε χωρίς αίτημα από κανέναν, να προσφέρουμε δωρεάν μεταφορά αξίας άνω των 15.000 €, για οχήματα και προσωπικό βοήθειας την ίδια στιγμή που αυτοί μας έβριζαν και μας συκοφαντούσαν!
– Τον πείραξε οταν εξασφαλίσαμε τρία πλοία για το νησι ωστε να αντιμετωπίζουμε με αισιοδοξία το μέλλον οταν ΚΑΜΜΙΑ άλλη ναυτιλιακή της Ελλάδας η της Ευρώπης δεν ενδιαφέρονται ουτε για επιδοτούμενα δρομολόγια λόγω της χαμηλής κίνησης;

ΤΙ ΑΠΟ ΟΤΙ ΕΚΑΝΑ ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ ΤΟΝ ΕΝΟΧΛΕΙ ΚΑΙ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΜΕ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ;;; 
Καταλαβαίνουμε τους λόγους που καταφέρετε έτσι εναντίον μας και έχουμε βαρεθεί να αντιμετωπίζουμε τις αριστερές ιδεοληψίες του ιδίου και των καθοδηγητών του.
Εκείνος δεν καταλαβαίνει ότι έχουν βαρεθεί αυτή την τακτική και οι όποιοι ακροατές του;
Γιατι δεν νοιάζεται για το γεγονός ότι εδώ και αρκετό καιρό, το πλοίο μας, γεμίζει και πάλι σκουλήκια και βρομόνερα από τα κοντέινερ που μας υποχρεώνει, με διάφορα νομικά τερτίπια, να μεταφέρουμε ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ με τους επιβάτες, λόγω της γνωστής ανεξήγητης εμμονής του ωστε να δώσει λύση;.
Γιατι δεν νοιάζεται για τον τουρισμό που ξεκίνησε ήδη να έρχεται στο νησί σιγά σιγά, συνταξιδεύοντας με τριτοκοσμικές συνθήκες Ινδίας, μαζί με απορρίμματα, βρομόνερα, σκουλήκια και αξέχαστη μπόχα, ως σουβενίρ από την Σαμοθράκη μας!
Γιατι δεν νοιαζεται για την εξέλιξη της προανακριτικής διαδικασίας που διενεργείται ήδη, και η οποία προφανώς δεν θα αρκεστεί σε δικαιολογίες του τύπου «τα σκουλήκια δεν είναι αυτό που νομίζεται αλλά … προνύμφες και άρα άκακα και ακίνδυνα !!

ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΕΜΕΝΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΝΑΥΤΙΛΙΑΚΗ

Δεν μας απασχολεί βέβαια το τι ΔΕΝ μπορούν να κάνουν για το νησί μας, (το καταλάβαμε καλά αυτό άλλωστε), αλλά το τι ΜΠΟΡΟΥΝ!
Δεν μας νοιάζει το χρώμα της γάτας, αλλά η ικανότητά της να πιάνει ποντίκια.
Δεν μας νοιάζει με ποιο όνομα θα φωνάζουμε τον Δήμαρχο του νησιού την Δευτέρα το πρωί στο λιμάνι.
Όλοι κάποιον θα ψηφίσουμε την Κυριακή. Αυτό το δικαίωμα δυστυχώς για ορισμένους το διατηρούμε ακόμη. Η ικανότητα και η αποτελεσματικότητά τους κρίνεται το πρωί της Κυριακής.
Αυτοί, όχι ποντίκια δεν κατάφεραν να ξετρυπώσουν αλλά … μας φόρτωσαν και τα σκουλήκια της ανικανότητάς τους.
Ανικανότητα ως προς τα αποτελέσματα ανάπτυξης του νησιού που θα εμπνεύσει, θα δημιουργήσει συνθήκες και μοχλούς προόδου για όλες τις επιχειρήσεις που επιμένουν να δραστηριοποιούνται στη Σαμοθράκη.
Ανικανότητα για συνεργασία με την μοναδική ναυτιλιακή εταιρεία του νησιού, με εμμονές, απειλές, ύβρεις και μεθοδεύσεις που το μόνο που καταφέρνουν είναι να κάνουν κακό στην εικόνα του νησιού και στην καθημερινότητα των κατοίκων.
Θα μιλάμε λοιπόν, όπως έχουμε υποχρέωση και δικαίωμα ως ΔΗΜΟΤΕΣ ΣΑΜΟΘΡΑΚΗΣ.
Θα λέμε την άποψή μας και τις προτάσεις μας, που πάντα θα εμπνέονται από την αγωνία μας και την αγάπη μας για το νησί. ΜΟΝΟ!
Θα ψηφίσουμε την Κυριακή! Θα επιλέξουμε όποιον νομίζει ο καθένας και θα δώσουμε στη Σαμοθράκη, αυτό που της αξίζει!
Και της αξίζουν, καλύτερα!!!

Related posts

Διδυμότειχο: Τεράστιος αθέμιτος ανταγωνισμός της Λέσχης Αξιωματικών – Δικαιολογημένα αγανακτισμένοι οι καταστηματάρχες της πόλης

editor

Η αύξηση επιβατών φέρνει επενδύσεις στο «Ελευθέριος Βενιζέλος»

admin

Επίσκεψη του Αν. Δημοσχάκη στο αστυνομικό τμήμα Φερών και στο τοπικό τμήμα συνοριακής φύλαξης

editor
29/03/2024 10:51