9 Δεκεμβρίου, 2022
Gatzoli.gr | Οι ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Πολιτική Τοπικά Νέα

Ανεβαίνει το «θερμόμετρο» μεταξύ Λαμπάκη – Ζαμπούκη, με φόντο τη «μάχη» της Κυριακής

Ανταλλαγή ανακοινώσεων ακολούθησε μεταξύ των παρατάξεων «Πόλη και Πολίτες» του Δημάρχου Αλεξανδρούπολης κ. Βαγγέλη Λαμπάκη και του υποψηφίου Δημάρχου Αλεξανδρούπολης κ. Γιάννη Ζαμπούκη. Αφορμή ήταν το debate που θέλησε να κάνει η Δέλτα τηλεόραση.

Όλα ξεκίνησαν όταν η παράταξη «Πόλη και Πολίτες» με ανακοίνωσή της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έκανε την παρακάτω ανάρτηση:

Η παράταξη του υποψηφίου Δημάρχου κ. Γιάννη Ζαμπούκη «Δήμος για όλους . Πρώτα ΕΣΥ» απάντησε λίγο μετά  ως εξής:

Με φτωχά, αναχρονιστικά επικοινωνιακά παιχνίδια δεν ξεγελιούνται πλέον οι Δημότες. Ο κύριος Λαμπάκης λογαριάζοντας όπως πάντα χωρίς τον ξενοδόχο, προσπαθεί απεγνωσμένα να παρουσιάσει ακόμη ένα τύπου BOLLYWOOD show από τα γνωστά που στήνει κατά καιρούς.
Πληροφορηθήκαμε από δική του ανακοίνωση στα Μ.Μ.Ε, ότι σήμερα θα μονομαχήσει στην ΔΕΛΤΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ με……ΕΜΑΣ!
Ο απερχόμενος Δήμαρχος και η Διοίκηση του τηλεοπτικού σταθμού αποφάσισαν για εμάς χωρίς εμάς. Η δική μας γνώμη, τους είναι περιττή.
Ας μονομαχήσει λοιπόν ο κυριος Λαμπάκης με μια άδεια πολυθρόνα.
Ας χρησιμοποιήσει την γνωστή ρητορική του εναντίον των αντιπάλων του.
Ας υποσχεθεί και πάλι χωρίς αντίκρυσμα.
Οι πολίτες πλέον έχουν γνώση.
Γι αυτό και κάνουμε πρόβλεψη ότι από το σημερινό debate νικητής θα είναι…. η άδεια πολυθρόνα!

Λίγο πριν το debate η παράταξη Δήμος για όλους απέστειλε ανακοίνωση στη Δέλτα τηλεόραση λέγοντας:

Μετά από ηλεκτρονική πρόσκληση που λάβαμε από την ΔΕΛΤΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ για συμμετοχή σε τηλεοπτική εκπομπή debate με τον έτερο υποψήφιο Δήμαρχο Αλεξανδρούπολης κύριο Ευάγγελο Λαμπάκη, ενημερώνουμε ότι δεν θα παραβρεθούμε για τους παρακάτω λόγους:
Κατά την προεκλογική περίοδο συμμετείχαμε σε ένα Διαδικτυακό, σε ένα τηλεοπτικό και σε ένα έντυπο debate, όπου εκφράσαμε κόσμια τις θέσεις μας και τις απόψεις μας προς τους ενδιαφερόμενους Δημότες.
Εκτιμούμε ότι δεν υπάρχει τίποτα νέο και ενδιαφέρον να ακούσουμε από το στόμα του απερχόμενου Δημάρχου και να απαντήσουμε, εκτός από τις γνωστές πολεμικές κραυγές και τους απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς που έχει εκφράσει και συνεχίζει να εκφράζει εναντίον μας .
Είναι γνωστό ότι τα ψέματα του έχουν αρχίσει χρόνια πριν και συνεχίζονται μέχρι τώρα. Χιλιάδες νέες θέσεις εργασίας, έργα δεκάδων εκατομμυρίων που δεν τα βλέπει κανείς, διαμετακομιστικό κέντρο, δωρεά Ρωσικού ναού τεσσάρων εκατομμυρίων ευρω με 12 χρυσούς τρούλους, πτήσεις από Ρωσία, εκατοντάδες χιλιάδες τουρίστες, ατελείωτες χρονοδεσμεύσεις για το σφαγείο Φερών, το χαμένο αρδευτικό έργο του Πετάλου Πέπλου και αμέτρητα άλλα.
Δεν χρειάζεται την παρουσία μας ο κος Λαμπάκης για να ξαναπεί για πολλοστή φορά τα ίδια ψέματα. Μπορεί να τα πει και μονος του για να συνεχίσει να προσβάλει τους Δημότες.
Εμείς τους σεβόμαστε, γι αυτό με απλά λόγια και με πολιτισμένο τρόπο, τους ενημερώσαμε πλήρως για το πρόγραμμα μας και γι αυτα που θέλουμε να πετύχουμε με τον αγώνα μας.
Ο κύριος Λαμπάκης όψιμα έρχεται να ζητήσει συνεργασίες και συγκλίσεις όταν επί σειρά ετών χαρακτήριζε καρκινώματα όσους τον εγκατέλειψαν όπως τον κυριο Μυτιληνό, και έβριζε όσους του έκαναν κριτική η άρθρωναν αντιπολιτευτικό λόγο όπως ο κυριος Μιχαηλίδης. Τα ίδια εισέπραξα και εγώ επανειλημμένα.
Την απόφαση μας για μη συμμετοχή στο debate της ΔΕΛΤΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ ενισχύουν και άλλα γεγονότα όπως:
Η άρνηση της Διοίκησης του τηλεοπτικού σταθμού να μας γνωστοποιήσει τον επίσημο ισχύοντα τιμοκατάλογο μετάδοσης διαφημιστικών μηνυμάτων για να προβάλλουμε διαφημιστικά σποτ της παράταξης μας σύμφωνα με τα προβλεπόμενα από τον Νόμο. Υποβάλλαμε γραπτώς αίτημα τρεις φορές που δεν απαντήθηκε ποτέ.
Είναι περίεργο ότι στην τελευταία πρόσκληση δεν περιγράφεται ο τρόπος διεξαγωγής και οι κανόνες όπως στο προηγούμενο debate του ιδίου σταθμού. Γιατί άραγε;
Έχει καταγραφεί πλέον στην ιστορία της Περιφερειακής τηλεόρασης, το γεγονός ότι το κανάλι έκανε χορηγούμενες αναρτήσεις στα social media με κατ΄επιλογή συνεντεύξεις και ομιλίες του απερχόμενου Δημάρχου. Τα στοιχεία είναι αδιάσειστα και θα δημοσιοποιηθούν τον κατάλληλο χρόνο.
Κάνουμε χρήση του Δημοκρατικού μας δικαιώματος, δίνοντας απευθείας λόγο στους Πολίτες και επιλέγουμε ως σοβαρή και υπεύθυνη παράταξη εμείς τους Διαύλους επικοινωνίας με την Κοινωνία των Πολιτών.
Οι γνωστές τακτικές της άδειας πολυθρόνας και της φρασεολογίας του κυρίου Λαμπάκη “περί δειλίας και ατολμίας” είναι προβλέψιμες και παλαιοκοματικού τύπου.
Η Κοινωνία προχωράει μπροστά και οι Δημότες δεν συγχωρούν τα ψέματα.
Είναι μοναδικό Πανελλαδικά το φαινόμενο της κατάρρευσης μέσα σε 4 χρόνια από το 56% στο 37,5% ποσοστό που τον κατατάσσει τελευταίο μεταξύ των πρώτων από όλους τους υποψηφίους δημάρχους στο Νομό Έβρου
Και φυσικά ήταν αναμενόμενο.

Ο Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης κ. Βαγγέλης Λαμπάκης έδωσε κανονικά το «παρών» στο debate της Δέλτα τηλεόρασης όπου ανέπτυξε  τις θέσεις της παράταξης. Ο κ. Ζαμπούκης δεν παρευρέθηκε στο debate μετά και την ανακοίνωση της παράταξής του.

Λίγο μετά ήρθε και η απάντηση της παράταξης «Πόλη και Πολίτες» του Δημάρχου Αλεξανδρούπολης κ. Βαγγέλη Λαμπάκη:

«Δυστυχώς κύριε Ζαμπούκη με την απαξίωσή σας προς τους δημότες της Αλεξανδρούπολης εσείς είστε αυτός που τελικά θα τους “ανάψετε τα λαμπάκια”.

Σε μία και μοναδική ευκαιρία για δημόσιο διάλογο απέναντι στους πολίτες είπατε όχι.

Εμείς ζητούμε συγνώμη από τον λαό αυτού του τόπου που δεν του έχει δοθεί η ευκαιρία να δει τον επικεφαλής της αντίπαλης παράταξης να συζητά για το μέλλον αυτού του τόπου.».

Από την πλευρά της η διοίκηση της Δέλτα τηλεόρασης απάντησε ως εξής:

Επειδή κάποιοι συνεχίζουν να αμφισβητούν την αντικειμενικότητα της Δέλτα Τηλεόραση, δημοσιοποιούμε:

  1. Την επιστολή-πρόσκληση προς τον Επικεφαλής της παράταξηςΔήμος για όλους. Πρώτα ΕΣΥ, Κο Γιάννη Ζαμπούκη, για να μας ενημέρωσει ποια μέρα και ποια ώρα επιθυμεί να προγραμματίσει την συνέντευξη του στην Δέλτα Τηλεόραση, πριν τον 1ο γύρω των Αυτοδιοικητικών Εκλογών. Ο Κος Ζαμπουκης ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΑΠΑΝΤΗΣΕ στην συγκεκριμένη επιστολή.
  2. Την επιστολή-πρόσκληση προς τον Επικεφαλής της παράταξης Δήμος για όλους. Πρώτα ΕΣΥ, Κο Γιάννη Ζαμπούκη, για τη διοργάνωση debate την Τετάρτη 29/5. Ο Κος Ζαμπούκης ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΑΠΑΝΤΗΣΕ και σε αυτή την επιστολή.
  3. H Δέλτα Τηλεόραση ενημερωθήκε στις 20.30 (μισή ώρα πριν το προγραμματισμένο debate) ότι τελικά ο Κος Ζαμπούκης δεν θα προσέλθει στο debate, μέσω Δελτίο Τύπου που αναρτήθηκε στον λογαριασμό Facebook της Παράταξης του.
  4. Την απόφαση-οδηγία του Εθνικού Ραδιοτηλεοπτικού Συμβουλίου προς όλα τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης για το τι προβλέπει ο Νομοθέτης σε περίπτωση που κάποιος από τους Υποψήφιους δεν προσέλθει ή αρνηθει να συμμετάσχει σε ένα debate. Ρητά αναφέρεται ότι το debate δύναται να διενεργηθεί κανονικά με τον ένα μόνο Υποψήφιο και ότι θα πρέπει να ενημερωθεί το τηλεοπτικό κοινό για την άρνηση συμμετοχής του έτερου Υποψηφίου, ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΕΓΙΝΕ.

Η αξιοπιστία και η αντικειμενικότητα της Δέλτα Τηλεόρασης ΔΕΝ ΑΜΦΙΣΒΗΤΕΊΤΑΙ.

 

Related posts

Σαμοθράκη: Έκτακτα δρομολόγια σήμερα και αύριο από το “Αδαμάντιος Κοραής” για Αλεξανδρούπολη, Λήμνο

editor

Περιοδεία του υφυπουργού Πολιτισμού στην Θράκη

editor

Καταφύγιο αδέσποτων ζώων θα αποκτήσει ο Δήμος Ιάσμου

editor
09/12/2022 8:38