18 Απριλίου, 2024
Gatzoli.gr | Οι ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Πολιτική

ΝΔ για επιχειρούμενο δικαστικό πραξικόπημα: Η υπό προθεσμία κυβέρνηση να μην δεσμεύσει την χώρα

Η Νέα Δημοκρατία, προειδοποιεί ευθέως την κυβέρνηση να μην επιχειρήσει να επιλέξει νέα ηγεσία του Αρείου Πάγου (Πρόεδρο και Εισαγγελέα) λίγο πριν τις εθνικές εκλογές.

Το κόμμα του Κυριάκου Μητσοτάκη παρακολουθεί με ανησυχία στις πληροφορίες, για επικείμενο «πραξικόπημα» της κυβέρνησης στη Δικαιοσύνη, εν μέσω προεκλογικής περιόδου, ουσιαστικά.

Είχε ήδη προειδοποιήσει, από την επομένη κιόλας του αποτελέσματος των ευρωεκλογών να μην επιχειρήσει ο,τιδήποτε δεσμεύει την χώρα.

Απόψε, σε νέα ανακοίνωσή της, η ΝΔ προειδοποιεί αυστηρά τον Αλέξη Τσίπρα και την «υπό προθεσμία» κυβέρνηση, να μην προχωρήσει σε αποφάσεις που δεσμεύουν τη χώρα, πολύ περισσότερο σε κρίσιμες αποφάσεις που αφορούν στην ηγεσία της Δικαιοσύνης.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΝΔ:
«Ο κ. Τσίπρας, υπό το βάρος της ήττας του, προανήγγειλε ότι αμέσως μετά τον δεύτερο γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών, θα προκηρύξει εθνικές εκλογές. Είναι, επομένως, αυτονόητο ότι, η υπό προθεσμία πλέον κυβέρνησή του, για λόγους στοιχειώδους πολιτικής και ηθικής τάξης δεν νοείται να λαμβάνει στο εξής καμία απόφαση που θα δεσμεύσει την χώρα για τα επόμενα χρόνια. Πολύ περισσότερο κρίσιμες αποφάσεις που αφορούν την ηγεσία της Δικαιοσύνης».

Related posts

Νέες απειλές του Ερντογάν: Οι πύραυλοι Tayfun θα χτυπήσουν την Αθήνα

editor

Συνάντηση Ν. Δένδια με τον αντιπρόεδρο της Κομισιόν Μ. Σχοινά

editor

Το “ευχαριστώ” των Βουλευτών του Έβρου στους ψηφοφόρους τους

admin
18/04/2024 20:40