28 Μαρτίου, 2024
Gatzoli.gr | Οι ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Κοινωνία

Καταγγελία στην Σαμοθράκη: Στρατιώτες ψήφισαν και για Περιφερειακές εκλογές, ενώ απαγορεύεται

Πρόβλημα δημιουργήθηκε στην Σαμοθράκη και συγκεκριμένα σε ένα εκλογικό της τμήμα, όπου έγινε καταγγελία ότι οι στρατιωτικοί που ψήφισαν με ειδικούς εκλογικούς καταλόγους, εκτός από τις Ευρωεκλογές ψήφισαν και για τις Περιφερειακές εκλογές, ενώ αυτό δεν επιτρέπεται.
Ως γνωστόν, στο ίδιο εκλογικό τμήμα ψηφίζουν οι πολίτες για Ευρωεκλογές και Περιφερειακές εκλογές και σε άλλο για Δημοτικές και Κοινοτικές. Έτσι έγινε μπέρδεμα και περίπου 25 στρατιωτικοί έριξαν και ψηφοδέλτιο για την Περιφέρεια. Υπήρξαν διαμαρτυρίες στον δικαστικό αντιπρόσωπο από εκλογικούς αντιπροσώπους κομμάτων και Περιφερειακών συνδυασμών και έγινε καταγγελία στον επικεφαλής των δικαστικών αντιπροσώπων για το νομό Έβρου που έχει οριστεί από τον Άρειο Πάγο, για το σοβαρό αυτό θέμα.

Μάλιστα η καταγγελία θα γίνει και γραπτώς, ενώ δεν έχει ακόμα ξεκαθαρίσει αν όταν ανοίξουν οι κάλπες θα αφαιρεθούν 25 ψηφοδέλτια στην… τύχη ή θα γίνει κάτι άλλο. Σίγουρα πάντως είναι ένα θέμα που προκάλεσε ένταση και αναστάτωση, αν και παρόμοια μπερδέματα, κυρίως με ψηφοδέλτια από άλλες εκλογές σε κάλπες άλλων, είνια δεδομένο πως θα υπάρξουν, από την στιγμή που έχουν στηθεί 4 κάλπες και οι ηλικιωμένοι κυρίως είναι φυσικό να μπερδεύονται.

Οι ίδιοι οι στρατιωτικοί σταμάτησαν στην Σαμοθράκη, με παρέμβαση τους, το λάθος στην ψηφοφορία

Οι ίδιοι οι στρατιωτικοί σταμάτησαν το λάθος που έγινε σε εκλογικό τμήμα της Σαμοθράκης, όπου ψήφισαν στις Περιφερειακές εκλογές.

Το μπέρδεμα έγινε όπως όλα δείχνουν από την ίδια την δικαστική αντιπρόσωπο, η οποία υποστήριξε εντελώς λανθασμένα, ότι υπάρχει ειδική εγκύκλιος που προβλέπει πως όσοι είναι εγγεγραμμένοι στους ειδικούς εκλογικούς καταλόγους, μπορούν να παίρνουν μέρος και στις αυτοδιοικητικές εκλογές, Περιφερειακές και δημοτικές.

Related posts

Καιρός: Σφοδρές καταιγίδες μετά τον καύσωνα

admin

Αλεξανδρούπολη: Οι μαθητές του Νηπιαγωγείου “Ο Άγιος Στυλιανός” γνώρισαν τον θαυμαστό κόσμο των μελισσών

editor

Συνελήφθησαν 3 διακινητές οι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας παράνομους μετανάστες

editor
28/03/2024 12:35