29 Μαρτίου, 2024
Gatzoli.gr | Οι ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Πολιτική

Αυτοδιοικητικές εκλογές: Λαμπάκης και Ζαμπούκης στον β’ γύρο για τον Δήμο Αλεξανδρούπολης

Ο Βαγγέλης Λαμπάκης επικεφαλής του συνδυασμού «Πόλη και Πολίτες» και ο Γιάννης Ζαμπούκης που ηγείται της παράταξης «Δήμος για όλους Πρώτα ΕΣΥ!», προκρίνονται, σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής αποτελέσματα, στον δεύτερο γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών στο Δήμο Αλεξανδρούπολης.

«Είμαστε περίπου στο 40% της ενσωμάτωσης των εκλογικών τμημάτων στο διευρυμένο Δήμο της Αλεξανδρούπολης, στις τρεις Δημοτικές Ενότητες… Είμαστε εδώ μ’ ένα ποσοστό αληθινό την πρώτη Κυριακή του 40%, ενώ ο δεύτερος έχει 23%, είμαστε δηλαδή περίπου στις 17 μονάδες διαφορά και βέβαια δεν απέχουμε και πολύ από το 50% της δεύτερης Κυριακής. Η διαφορά είναι ότι τη δεύτερη Κυριακή δεν θα υπάρχει το μπόνους το οποίοι έπαιρναν όλες οι δημοτικές παρατάξεις επί δεκαετίες. Αυτή μόνο είναι η διαφορά, η οποία όμως δημιουργεί την ανάγκη βεβαίως και συνεννοήσεων. Εγώ και οι συνεργάτες μου δεν ήμασταν ποτέ ενάντια στις συγκλίσεις… Σήμερα έχουμε μία μεγάλη νίκη, η οποία νίκη δύσκολα θα υπάρξει σε άλλους Δήμους. Είμαστε μία πολύ δυνατή, έμπειρη δημοτική ομάδα, η οποία στην τέταρτή της συμμετοχή σε εκλογές, παίρνει περίπου το 40%…». Τα παραπάνω δήλωσε ο νυν δήμαρχος Αλεξανδρούπολης και εκ νέου διεκδικητής της δημοτικής Αρχής, Βαγγέλης Λαμπάκης αργά απόψε και πριν την ολοκλήρωση της διαδικασίας καταμέτρησης των ψήφων στο σύνολο των εκλογικών κέντρων του Δήμου. Αναφερόμενος στον Κλεισθένη και την απλή αναλογική, ο κ. Λαμπάκης συμπλήρωσε ότι «Εμείς σήμερα ούτε γελάμε, ούτε κλαίμε. Κοιτάμε με σοβαρότητα αυτό το οποίο συμβαίνει, γιατί ως έμπειροι αυτοδιοικητικοί, γνωρίζουμε τι θα συνέβαινε. Δεν εκπλησσόμεθα, γιατί ο Κλεισθένης και η απλή αναλογική, δημιούργησε μία διαφορετικότητα για την οποία ήμασταν προετοιμασμένοι. Η διαφορετικότητα αυτή βέβαια έχει να κάνει με την προσαρμογή μας ιδιαίτερα μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο, όπου για την επόμενη τετραετία είπα ποια είναι η τακτική της παράταξής μας. Ότι δηλαδή εμείς συναινούμε, συγκλίνουμε, προσπαθούμε να συνθέσουμε, όπως και πριν και την επόμενη τετραετία. Πρέπει τώρα να φανούν οι δυνάμεις οι οποίες θέλαν να μπουν στο Δημοτικό Συμβούλιο, είτε προϋπήρχαν, είτε είναι καινούριες, να μας αποδείξουν ότι η φιλοσοφία του Κλεισθένη, την οποία ασπάστηκαν από την αρχή, ενώ εμείς την πολεμήσαμε και την επόμενη μέρα που εφαρμόστηκε είπαμε ναι τώρα στο νόμο αυτόν, γιατί πρέπει να είμαστε άνθρωποι οι οποίοι με τη νομιμότητα δημιουργούμε και την ουσία, να δούμε τώρα αυτές οι δυνάμεις με τους επικεφαλής οι οποίοι επικαλούνται την πολιτική συναίνεση έχουν τη δυνατότητα σύγκλησης και συναίνεσης;…».

Ιδιαίτερα χαρούμενος με το μέχρι στιγμής εκλογικό αποτέλεσμα δηλώνει και ο κ. Ζαμπούκης. «Είμαστε ικανοποιημένοι διότι απέδωσε ο διάλογος με την κοινωνία των πολιτών. Ευχαριστούμε όλους τους συνδημότες που συμμετείχαν σ’ αυτήν τη δημοκρατική διαδικασία και μας έδωσαν ένα τόσο υψηλό ποσοστό ως πρωτοεμφανιζόμενη παράταξη. Ευχαριστώ όλους τους επικεφαλής των λοιπών παρατάξεων που κάναμε έναν πολιτισμένο προεκλογικό αγώνα. Σήμερα οι συνδημότες επέλεξαν τους κωπηλάτες που θα οδηγήσουν το πλοίο που λέγεται Δήμος Αλεξανδρούπολης στην επόμενη πενταετία. Την επόμενη Κυριακή θα επιλέξουν τον καπετάνιο που θα οδηγήσει αυτό το πλοίο από το λιμάνι της ανασφάλειας, στο λιμάνι της ευημερίας, της ανάπτυξης και της προοπτικής. Σήμερα έγινε μια πολύ μεγάλη αρχή, την επόμενη Κυριακή γκρεμίζουμε όλοι μαζί τη μοναρχία του κ. Λαμπάκη», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Related posts

Drone Dome – To φόβητρο που τυφλώνει τα τουρκικά Bayraktar

editor

Ν. Χαρδαλιάς: Η χώρα δεν παρασύρεται από την ακραία ρητορική – Κινείται με ορθολογισμό και αποφασιστικότητα

editor

Τη Θεσσαλονίκη και τη Θράκη επισκέπτεται ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη

editor
29/03/2024 3:28