Κόσμος

Το USS Ronald Reagan ξεκινά περιπολία στον Eιρηνικό

Οι οικογένειες των μελών του πληρώματος συγκεντρώθηκαν στην αποβάθρα το πρωί της Τετάρτης, καθώς το USS Ronald Reagan εγκατέλειψε τη βάση του για να ξεκινήσει την πρώτη του περιπολία στις θάλασσες του Ειρηνικού  για το 2019.

Το USS Ronald Reagan είναι το μόνο αμερικανικό αεροπλανοφόρο που είναι εγκαταστημένο μόνιμα εκτός των Ηνωμένων Πολιτειών, επιτρέποντας στο Ναυτικό να επιχειρεί αμέσως στον Ινδο-Ειρηνικό σε λίγες μόνο μέρες με ένα πλοίο που κανονικά θα χρειαζόταν εβδομάδες για να φτάσει από τις ΗΠΑ.

Η αεροπορική πτέρυγα του αεροπλανοφόρου – με έδρα τον Αεροσταθμό των Marines στο Iwakuni της νοτιοδυτικής Ιαπωνίας – αναμένεται να ενταχθεί στο USS Ronald Reagan όταν θα έχει ήδη σαλπάρει.

Το USS Ronald Reagan ξεκινά την τελευταία του περιπολία, καθώς άλλα πλοία του 7ου στόλου αυξήσει τις επιχειρήσεις τους για ελεύθερη πλοήγηση, όπως είναι ο στόχος των ΗΠΑ στην περιοχή. Έχουν ενταθεί παράλληλα και οι ασκήσεις με συμμάχους όπως οι Φιλιππίνες και η Ιαπωνία σε αμφισβητούμενες περιοχές των θαλασσών της Ανατολικής και Νότιας Κίνας και στα Στενά της Ταϊβάν .

Related posts

Ερντογάν προς Ελλάδα: Δεν θα πάρουμε την άδειά σας για να κάνουμε τζαμί την Αγιά Σοφιά

editor

Σοκ στην παγκόσμια κοινότητα: Οι Αζέροι αποκεφαλίζουν ηλικιωμένους Αρμένιους

editor

Ανείπωτη τραγωδία στη Σρι Λάνκα: Στους 290 οι νεκροί των επιθέσεων

admin