Κοινωνία Τοπικά Νέα

Η μεγαλύτερη τουριστική επένδυση στην Αν. Μακεδονία – Θράκη στα Λουτρά Ελευθερών Καβάλας

Μία από τις μεγαλύτερες επενδύσεις στην περιοχή της Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης και αναμφίβολα η πιο ξεχωριστή, όσον αφορά στον τουρισμό, αρχίζει να μπαίνει σε φάση υλοποίησης μέσα στο 2019, με ορίζοντα ολοκλήρωσης της πρώτης φάσης, το καλοκαίρι του 2021.

Ένα φιλόδοξο σχέδιο, που ξεκίνησε ως ιδέα εδώ και αρκετά χρόνια, από την εταιρεία KNC της οικογένειας του Κυριάκου Χαρακίδη, της οποίας η κύρια ασχολία είναι η παραγωγή ξύλινων κολονών για τη ΔΕΗ, με εργοστάσιο στη Δράμα, έρχεται να δημιουργήσει ένα καινούργιο τουριστικό προϊόν στην ευρύτερη περιοχή της Καβάλας, στα Λουτρά Ελευθερών του Δήμου Παγγαίου.

Το σύνθετο τουριστικό κατάλυμα Elefthere Seaside Luxury Thermal Spa Resort, 5 αστέρων, θα επιχειρήσει να αλλάξει την εικόνα της περιοχής, με την αξιοποίηση των ιαματικών πηγών, τα λουτρά Ελευθερών, με σεβασμό στο περιβάλλον.

Η απαρχή

Η εταιρεία KNC, ως εκθέτης στη μεγάλη τουριστική έκθεση WTM του Λονδίνου, σύναψε συμφωνία με την εταιρεία Nova Hospitality, μοιραζόμενη εξαρχής μαζί της το όραμα για τη δημιουργία ενός resort θερμαλισμού και ευεξίας. Η γερμανική εταιρεία, με εμπειρία άνω των 20 ετών στο μάνατζμεντ πεντάστερων ξενοδοχείων, με παρουσία 15 και πλέον ετών σε κορυφαία ξενοδοχεία στην Ελλάδα, αναλαμβάνει το κομμάτι των πωλήσεων του Resort, με το λειτουργικό μέρος να μένει στην KNC, σε συνεργασία με μια ινδική εταιρεία, με έδρα το Λονδίνο, η οποία θα συμμετέχει ως επενδυτής στο πλάνο, ίσως και με 50%.

Η επένδυση

Το ακίνητο των 785 στρεμμάτων, που ανήκει στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης, βρίσκεται 40 χλμ. από την Καβάλα και 120 από τη Θεσσαλονίκη. Νοικιάστηκε μέσω της ΕΡΓΟΑΝΑΠΤΥΞΗ Α.Ε., της Αναπτυξιακής Εταιρείας της Περιφέρειας, ύστερα από διαγωνισμό το 2017, από την εταιρεία KNC, για 35 χρόνια (με δυνατότητα επέκτασης για ακόμη 35 χρόνια). Το συνολικό τίμημα των 2,5 εκατ. ευρώ, θα καταβάλλεται τμηματικά, ετησίως. Η συνολική αξία της γης, έχει εκτιμηθεί στα 5,6 εκατ. ευρώ, ενώ η αξία της επένδυσης θα αγγίξει τα 30 εκατ. ευρώ (20 εκατ. με χρηματοδότηση μέσω ευρωπαϊκών προγραμμάτων και 10 εκατ. ιδιωτικά κεφάλαια).

Από τα 785 στρέμματα, θα αξιοποιηθούν σε πρώτη φάση τα 35 στρέμματα, με οικοδομήσιμα 22.000 τετραγωνικά μέτρα, ενώ η σύμβαση ως Σύνθετο Τουριστικό Κατάλυμα, δίνει τη δυνατότητα κάλυψης συνολικά 117.000 τ.μ.

Το επενδυτικό πλάνο προβλέπει τη δημιουργία 155 δωματίων, εκ των οποίων ορισμένα θα είναι σε 12 βίλες 100-150 τ.μ. και το 35% σουίτες. Μάλιστα, το 40% των δωματίων θα έχουν και ατομικές πισίνες.

Λειτουργία και παροχές

Η λουτρόπολη που θα δημιουργηθεί, θα λειτουργήσει όλο το χρόνο ως ένα All Inclusive Luxury Resort, που θα αξιοποιήσει και τα 5 υπάρχοντα κτίρια, που θα παραμείνουν θυμίζοντας τη διαχρονικότητα του τόπου.

Όσον αφορά στο ιαματικό μέρος, υπάρχουν 6 πηγές που θα χωριστούν σε δύο ομάδες, με συνολική παραγωγή ιαματικού νερού 275 κυβικών μέτρων την ώρα. Το νερό, θερμοκρασίας 37 – 42 βαθμούς Κελσίου, ενδείκνυται για νευρολογικές, γυναικολογικές και δερματικές παθήσεις. Επίσης, στα δωμάτια θα υπάρχουν τρεις διαβαθμίσεις νερού: κρύο, ζεστό και ιαματικό, ενώ ιαματικό νερό θα έχουν και οι ατομικές πισίνες καθώς ορισμένοι με δερματικές παθήσεις ενδεχομένως να θελήσουν ιδιωτικότητα.

Με τους σημερινούς υπολογισμούς, η μέση τιμή δωματίου θα είναι στα 250 ευρώ, συμπεριλαμβανομένων των υπηρεσιών χρήσης ανοικτής πισίνας ιαματικού νερού και all inclusive διατροφής. Στα έξτρα περιλαμβάνονται οι ειδικές θεραπείες.

Αξίζει να σημειωθεί ότι δυνατότητα χρήσης των ιαματικών νερών, θα έχουν όλοι οι πολίτες, που δεν επιθυμούν διαμονή, με ειδικά τιμολογιακά πακέτα που θα δημιουργηθούν.

Εξάλλου, προβλέπονται η δημιουργία περιπατητικών και ποδηλατικών διαδρομών στο δάσος της αξιοποιήσιμης έκτασης, για περαιτέρω δραστηριότητες ευεξίας, ενώ διαθέτει και αποκλειστική χρήση παραλίας ενός χιλιομέτρου.

Παράλληλες δραστηριότητες

Το Elefthere Seaside Luxury Thermal Spa Resort, έρχεται ως μια επένδυση να αξιοποιήσει και να προβάλλει περαιτέρω, σημαντικά αξιοθέατα της ευρύτερης περιοχής, σε Δράμα αλλά και Θάσο, που διαθέτουν σημαντικές ξενοδοχειακές υποδομές, καθώς επίσης τους αρχαιολογικούς χώρους Φιλίππων και Αμφίπολης, όπως και τα σπήλαια Αλιστράτης Σερρών και Αγγίτη ή Μααρά, στη Δράμα.

Συνεργασία διανοίγεται και με τους Δρόμους του Κρασιού, με τα επισκέψιμα οινοποιεία στη Δράμα. Όλα τα παραπάνω βρίσκονται σε χρονική απόσταση 45 λεπτών από το Resort, με το όρος Φαλακρό που διαθέτει και χιονοδρομικό κέντρο, να είναι λίγο πιο μακριά.

Δείτε το σχετικό βίντεο του ENA Channel:

 

 

 

Πηγή: huffingtonpost.gr (Δημήτρης Μπαλής)

 

Related posts

Δήμος Μάνδρας-Ειδυλλίας: “Συνεχίζουμε την προσπάθεια προστασίας των οικογενειών μας και της κοινωνίας μας”

editor

Το «Αδαμάντιος Κοραής» θα εκτελεί το δρομολόγιο Αλεξανδρούπολη-Σαμοθράκη

admin

Κορωνοϊός:73 νεκροί σε όλη τη χώρα – 1.735 κρούσματα

admin