5 Ιουλίου, 2022
Gatzoli.gr | Οι ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Οικονομία

Βροχή πληρωμών επιδομάτων και συντάξεων σήμερα

Με προφανή στόχο να πάνε οι ψηφοφόροι στην κάλπη με γεμάτη τσέπη, η κυβέρνηση σήμερα πληρώνει -ελάχιστες ώρες πριν τις ευρωεκλογές και τοπικές εκλογές- μια σειρά επιδομάτων.

Το προηγούμενο διάστημα στην κυβέρνηση έστησαν έναν μαραθώνιο τροπολογιών και πληρωμών έτσι ώστε να μην αφήσουν κανένα παραπονεμένο και να εξασφαλίσουν ότι όλοι όσοι περιμένουν κάθε είδους επίδομα θα το έχουν πάρει φρέσκο φρέσκο λίγες ώρες πριν ανοίξουν οι κάλπες.

Ετσι, από χθες έως και σήμερα πιστώνονται τα εξής επιδόματα:

Αναδρομικά
Σήμερα αναμένεται να γίνει η πληρωμή της δεύτερης δόσης και των αναδρομικών. Οι δικαιούχοι θα πληρωθούν το επίδομα ενοικίου μηνός, καθώς και αναδρομικά για τους μήνες Ιανουάριο, Φεβρουάριο, Μάρτιο και Απρίλιο.

Επίδομα παιδιού
Συγκεκριμένα, όπως έγινε γνωστό από το απόγευμα της Πέμπτης (23/05) άρχισαν να πιστώνονται στους λογαριασμούς των δικαιούχων τα χρήματα από την Β’ δόση του επιδόματος παιδιού.

Παράλληλα, όπως ανακοίνωσε ο ΟΠΕΚΑ, η Β’ διμηνιαία δόση του 2019 αφορά τους μήνες Μάρτιο και Απρίλιο και υπολογίστηκε, βάσει των εξαρτώμενων τέκνων που δηλώθηκαν στο Α21 του 2019 και σύμφωνα με την τελευταία εκκαθαρισμένη φορολογική δήλωση. Συνολικά, πληρώνονται 732.219 δικαιούχοι, εκ των οποίων οι 728.498 είναι δικαιούχοι του επιδόματος παιδιού 2019 και οι 3.721 είναι δικαιούχοι οικογενειακών επιδομάτων παλαιότερων ετών. Συνολικά, καταβάλλονται 170,47 εκατομμύρια ευρώ.

Το επίδομα στέγασης
Σήμερα (24/05) καταβάλλεται και το επίδομα στέγασης σε όλους όσοι υπέβαλαν αιτήσεις, και αυτές εγκρίθηκαν έως τις 30 Απριλίου 2019. Συνολικά θα καταβληθούν 49,57 εκατομμύρια ευρώ σε 230.001 δικαιούχους (πάνω από 609.000 άτομα). Το επίδομα θα δοθεί αναδρομικά από 1ης Ιανουαρίου 2019 σε όλους όσοι έχουν στο όνομά τους ηλεκτρονικό μισθωτήριο συμβόλαιο από την ημερομηνία αυτή και υπέβαλαν αίτηση τον Απρίλιο.

Το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης
Επίσης, σήμερα Παρασκευή (24/05) στους λογαριασμούς θα πιστωθεί και το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης (ΚΕΑ) στους δικαιούχους των οποίων οι αιτήσεις εγκρίθηκαν έως τις 30 Απριλίου 2019 (συνολικά θα καταβληθούν 52,2 εκατομμύρια ευρώ σε 255.603 δικαιούχους), όπως επίσης, το επίδομα στεγαστικής συνδρομής και το επίδομα ομογενών (προνοιακά επιδόματα που χορηγούνταν από τους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης-ΟΤΑ έως και το 2018).

Σήμερα το οικογενειακό και τα προνοιακά και διατροφικά επιδόματα
Επίσης, από την Παρασκευή 24 Μαΐου, η ηλεκτρονική πλατφόρμα των αιτήσεων Α21 θα ενεργοποιηθεί ξανά και θα είναι διαθέσιμη σε όλους όσοι δεν έχουν ακόμη υποβάλει αίτηση για οικογενειακό επίδομα (Α21) για το 2019. Αιτήσεις για το επίδομα παιδιού 2019 θα υποβάλλονται έως τις 15 Ιανουαρίου 2020. Υπενθυμίζεται πως η αίτηση Α21 υποβάλλεται άπαξ ετησίως, οπότε, όσοι έχουν ήδη ολοκληρώσει την αίτησή τους, δεν χρειάζεται να επανέλθουν.

Οπως έχει ήδη ανακοινωθεί, την Παρασκευή 24 Μαΐου, καταβάλλονται επίσης τα προνοιακά αναπηρικά και διατροφικά επιδόματα του Μαΐου στο σύνολο των δικαιούχων, δηλαδή σε όλους όσοι πληρώνονταν μέχρι το 2018, από τους δήμους και τις Περιφέρειες, όπως και σε όλους όσοι υπέβαλαν αίτηση μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας των Κέντρων Κοινότητας και αυτή έχει εγκριθεί από τον ΟΠΕΚΑ. Συνολικά, θα καταβληθούν 64,35 εκατομμύρια ευρώ σε 154.248 δικαιούχους.

Πληρώνονται και οι συντάξεις!
Σήμερα, εντωμεταξύ, ξεκινά η καταβολή των συντάξεων του Ιουνίου 2019. Το Δημόσιο, το ΙΚΑ, το ΝΑΤ και το ΚΕΑΝ θα καταβάλλουν τις συντάξεις σήμερα, ενώ σήμερα θα καταβληθούν και οι προσωρινές συντάξεις Ενόπλων Δυνάμεων, Σωμάτων Ασφαλείας και Πυροσβεστικού Σώματος.

Related posts

Φυσικό Αέριο: Στην τελική ευθεία ο διαγωνισμός για την επέκταση υποδομών στην Αλεξανδρούπολη

editor

Χρηματοδότηση 1,3 εκατ. ευρώ των ΟΤΑ του Έβρου για αποκατάσταση ζημιών από τις πλημμύρες

editor

ΟΑΕΔ: Έρχεται το εποχικό επίδομα – Ποιοι είναι οι δικαιούχοι

admin
05/07/2022 9:31