20 Απριλίου, 2024
Gatzoli.gr | Οι ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Κοινωνία Πολιτική

Συνάντηση Κατρούγκαλου-Τσαβούσογλου χωρίς να προκύπτει αποκλιμάκωση

Ο ΥΠΕΞ Γιώργος Κατρούγκαλος είχε συνάντηση με τον Τούρκο ομόλογό του Μ.Τσαβούσογλου και όπως προκύπτει από τη δήλωσή του, έγινε συζήτηση στην οποία οι δύο πλευρές είπαν ότι είχαν να πουν χωρίς να προκύπτει κάποια ένδειξη αποκλιμάκωσης της έντασης, από την πλευρά της Άγκυρας.

Η δήλωση Κατρούγκαλου:

Μετέφερα με τον πιο απόλυτο τρόπο την καταδίκη μας για τις μονομερείς παράνομες ενέργειες της Τουρκίας στην Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη της Κύπρου και του ζήτησα να σταματήσουν.
Παράλληλα όμως συζητήσαμε την ανάγκη να μειωθεί η ένταση στο Αιγαίο, να διακοπούν και εκεί οι παραβιάσεις του εναέριου χώρου μας. Εκεί, σε αυτό το πεδίο, όπως είχαν συμφωνήσει και οι δύο ηγέτες κατά την επίσκεψη του Πρωθυπουργού στην Τουρκία, έχει συμφωνηθεί η ενεργοποίηση συζητήσεων μεταξύ κλιμακίων στρατιωτικών για μέτρα οικοδόμησης εμπιστοσύνης. Και επιβεβαιώσαμε την ανάγκη να ενεργοποιηθούν ξανά τα κλιμάκια αυτά τα οποία θα έχουν συνάντηση τη Δευτέρα στην Αθήνα.
Επομένως, προφανώς δεν ήταν μια συνάντηση που επεδίωκε να βρεθεί μόνιμη λύση. Επαναλήφθηκαν οι γνωστές θέσεις των δύο πλευρών και όπως σας ανέφερα και προηγουμένως, βασικός σκοπός της συνάντησης ήταν να αποκλιμακωθεί η ένταση στο Αιγαίο για να μην προκύψει  ατύχημα, κάτι που καμιά από τις δύο πλευρές δε θα θέλει.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Πηγή: militaire.gr

Related posts

Πασχαλινό ωράριο: Ποιες ώρες θα είναι ανοικτά τα καταστήματα

admin

Αλεξανδρούπολη: Αύριο η επίσημη ανακοίνωση της συμμετοχής της στις επερχόμενες δημοτικές εκλογές της παράταξης Πόλη και Πολίτες

editor

Η κοπή πίτας της δημοτικής παράταξης ΑΡΧΗ

editor
20/04/2024 3:01