28 Μαρτίου, 2024
Gatzoli.gr | Οι ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Κοινωνία Τοπικά Νέα

Η τουριστική ανάπτυξη της Ροδόπης στο επίκεντρο της επίσκεψης της υφυπουργού Ελ. Χατζηγεωργίου στην περιοχή

Η τουριστική ανάπτυξη της Ροδόπης βρέθηκε στο επίκεντρο της περιοδείας που πραγματοποίησε, σήμερα, η υφυπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας – Θράκης) Ελευθερία Χατζηγεωργίου στη Ροδόπη.

Η κ. Χατζηγεωργίου συναντήθηκε με μαθητές Γυμνασίου και συζήτησε με κατοίκους της περιοχής Φανάρι για την τουριστική ανάπτυξη της περιοχής τους, ενώ πραγματοποίησε και σύσκεψη με τουριστικούς φορείς του νόμου Ροδόπης.

Στη συνάντηση που είχε με μαθητές του 1ου Γυμνασίου Κομοτηνής, η υφυπουργός απάντησε σε ερωτήματα των παιδιών σχετικά με θέματα δημοκρατίας, ισότητας, αλλά και αρμοδιότητες του ΥΜΑΘ ως φορέα προστασίας των δικαιωμάτων των πολιτών, ενώ την Παρασκευή η κ. Χατζηγεωργίου θα υποδεχθεί τους μαθητές του ίδιου σχολείου στο Διοικητήριο, στο πλαίσιο εκδρομής τους στη Θεσσαλονίκη, στη διάρκεια της οποίας θα επισκεφθούν και την έκθεση διατηρητέων κτιρίων.

Μετά τη συνάντηση με τους μαθητές, η κ. Χατζηγεωργίου, μαζί με την υποψήφια ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Ουφούκ Μουσταφά μετέβησαν στο Φανάρι, όπου συναντήθηκαν με κατοίκους της περιοχής και συνομίλησαν για τις προοπτικές τουριστικής αναβάθμισης της περιοχής.

Οι κάτοικοι ανέλυσαν όλα τα ζητήματα που επιβραδύνουν ή και εμποδίζουν την τουριστική αναβάθμιση, θέτοντας ζητήματα ελλιμενισμού σκαφών και αξιοποίησης της παραλίας και ζητώντας τη συνδρομή της υφυπουργού, η οποία υποσχέθηκε να εξετάσει όλα τα ζητήματα και να  επισκεφτεί εκ νέου την περιοχή.

Η υφυπουργός είχε την ευκαιρία να συναντηθεί και με φορείς τουρισμού του Νομού Ροδόπης και συγκεκριμένα με μέλη των ΔΣ της Ένωσης Ξενοδόχων Ροδόπης και του Συνδέσμου Τουριστικών Πρακτόρων Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

Ο πρόεδρος του Συνδέσμου Τουριστικών Πρακτόρων, Δημήτρης Δολιανίτης, έθεσε λεπτομερώς τα ζητήματα που επηρεάζουν την αύξηση του τουρισμού στην περιοχή, παρουσιάζοντας ως σημαντικές τομές στην τουριστική αναζωογόνηση της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης την ανάπτυξη των υποδομών για την προσέλκυση του τουρισμού κρουαζιέρας, την ανάγκη προβολής των αρχαιοτήτων, των σπηλαίων της Μαρώνειας αλλά και των οθωμανικών μνημείων της Κομοτηνής. Ωστόσο, τόνισε ότι προσκόμματα στην τουριστική αναβάθμιση της περιοχής, όπως οι μονοπωλιακές, όπως είπε, πρακτικές των αεροπορικών εταιριών, το υψηλό κόστος μεταφοράς με λεωφορείο αλλά και η κατάργηση του intercity καθιστούν απαγορευτικό προορισμό την Ανατολική Μακεδονία και Θράκη. Οι προτάσεις που κατέθεσε είναι να λυθεί το θέμα της 48ωρης βίζας που έχει λυθεί για τα ελληνικά νησιά και θα βοηθήσει τους Τούρκους τουρίστες να επισκέπτονται την περιοχή. Επίσης, να αξιοποιηθεί το Φανάρι, που είναι πλήρως αναξιοποίητο, όπου, όπως σημείωσε, πρέπει να δημιουργηθεί μια μαρίνα για τα σκάφη.

“Υπάρχουν αξιόλογοι αρχαιολογικοί χώροι, όπως στη Μαρώνεια, αλλά δεν υπάρχει οδικό δίκτυο σωστό και χώρος στάθμευσης για αυτοκίνητα και λεωφορεία. Δεν μπορούν να προσεγγίσουν λεωφορεία το Αρχαίο Θέατρο Μαρώνειας”, ανέφερε ο κ. Δολιανίτης.

Από την πλευρά του, ο Γιώργος Χρυσοχοΐδης, εκπρόσωπος των Ξενοδόχων, ανέφερε ότι αν γίνουν υποδομές, θα ακολουθήσει η ανάπτυξη του τουρισμού. “Είμαστε χαμηλά σε θέματα καινοτομίας και δεν έχει αναδειχτεί η πολυπολιτισμικότητα της Κομοτηνής”, είπε προς την υφυπουργό ο κ. Χρυσοχοΐδης.

Από την πλευρά της, η υφυπουργός υποσχέθηκε ότι θα εξετάσει όλα τα ζητήματα, ωστόσο, άμεσα, όπως είπε, θα μεριμνήσει για την στελέχωση του τελωνείου της Νυμφαίας τους καλοκαιρινούς μήνες για να είναι πιο εύκολη η πρόσβαση των τουριστών.

Το απόγευμα, η κ. Χατζηγεωργίου είχε ευρεία σύσκεψη με φορείς και σωματεία της Ροδόπης, όπου τους ενημέρωσε για το πρόγραμμα του ΥΜΑΘ “Δημιουργώ”, για την επιχορήγηση και προβολή δράσεων για την προστασία του περιβάλλοντος και την προώθηση της πολιτιστικής δημιουργίας στη Μακεδονία και τη Θράκη.

Η περιοδεία της υφυπουργού στην Κομοτηνή ολοκληρώνεται με επίσκεψη στους οικισμούς Αλάν Κουγιού και “Ήφαιστος”.

 

 

 

 

 

 

 

 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Related posts

Α. Βεσυρόπουλος: Έως 21 Δεκεμβρίου η καταβολή της πρώτης δόσης του επιδόματος θέρμανσης

editor

Ξεκινούν οι εγγραφές & οι επανεγγραφές στους βρεφονηπιακούς σταθμούς του δήμου Αλεξανδρούπολης

editor

Κατάθεση της φίλης της 24χρονης: “Η Γεωργία ήταν πολύ μεθυσμένη” – “Μου είπε ότι άλλαξε γνώμη και θα πήγαινε στο πάρτι”

editor
28/03/2024 12:42