1 Ιουνίου, 2023
Gatzoli.gr | Οι ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Κοινωνία Πολιτική

Νέες ταυτότητες:Τι απαντά το υπ. Προστασίας του Πολίτη στα περί «γκάφας» με τα δακτυλικά αποτυπώματα

Μια προσθήκη της τελευταίας στιγμής κάνει η κυβέρνηση στις νέες ταυτότητες, προβλέποντας να συμπεριληφθούν και τα δακτυλικά αποτυπώματα με νέα υπουργική απόφαση.

Έτσι οι νέες ταυτότητες θα έχουν, αφενός δύο δακτυλικά αποτυπώματα και όχι ένα ενώ θα υπάρχει και πρόβλεψη για ανθρώπους που έχουν υποστεί ακρωτηριασμό ή αντιμετωπίζουν άλλα προβλήματα στα άνω άκρα.

Μετά από δημοσιεύματα που έκαναν λόγο για «γκάφα» του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη σχετικά με τα δακτυλικά αποτυπώματα, το αρμόδιο υπουργείο διευκρίνισε πως στην πρώτη κοινή υπουργική απόφαση που εκδόθηκε στις 27 Απριλίου του 2018 «δεν είχαν ενταχθεί τα δακτυλικά αποτυπώματα στα χαρακτηριστικά ασφαλείας των νέων ταυτοτήτων, καθώς δεν είχε οριστεί σχετική υποχρέωση των κρατών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης».

«Μόλις τον περασμένο μήνα, (Απρίλιος 2019) η υποχρέωση αυτή συμπεριλήφθηκε στον αντίστοιχο Ευρωπαϊκό Κανονισμό» τονίζει η ανακοίνωση του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, και συνεχίζει: «Στο πλαίσιο αυτό η νέα Κοινή Υπουργική Απόφαση (8200/0-181621/2019, ΦΕΚ 1671, Β’, 14 Μαΐου 2019) με την οποία τροποποιήθηκε η αρχική, αποτελεί εναρμόνιση στον ευρωπαϊκό κανονισμό. Με βάση τα παραπάνω οι αναφορές στα δημοσιεύματα δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα».

Related posts

Αλεξανδρούπολη: Νέες ρυθμίσεις προτεραιότητας κυκλοφορίας στον κυκλικό κόμβο του παλιού Νοσοκομείου

editor

Στην Αθήνα κατεβαίνει ο δήμαρχος της Ορεστιάδας για το ΚΥΤ Φυλακίου

editor

Ο Δήμος Αλεξανδρούπολης καθόλη τη διάρκεια του τριημέρου πραγματοποιεί με εξειδικευμένο συνεργείο και για λόγους πρόληψης απολυμάνσεις σε παιδικούς σταθμούς, στα σχολεία

admin
01/06/2023 9:25