29 Μαρτίου, 2024
Gatzoli.gr | Οι ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Πολιτική

ΝΔ: Πλήγμα για το αριστερό προφίλ του Τσίπρα οι σκαφάτες διακοπές και οι πτήσεις με το πρωθυπουργικό τζετ

Ο «σκαφάτος Τσίπρας» και η χλιδή της εξουσίας που αναδεικνύουν συμπεριφορές του πρωθυπουργού, όπως οι πτήσεις ακόμα και στο εσωτερικό με το κυβερνητικό αεροσκάφος, έχουν πλήξει ανεπανόρθωτα το «δήθεν» αριστερό ηθικό πλεονέκτημα και έχουν φέρει σε δύσκολη θέση το Μέγαρο Μαξίμου εκτιμούν συνεργάτες του προέδρου τη ΝΔ Κυριάκου Μητσοτάκη.

Το επόμενο διάστημα η Πειραιώς έχει στόχο να εστιάσει στα θέματα που απασχολούν τους πολίτες και να αναπτύξει τον προγραμματικό της λόγο για την επόμενη ημέρα, αλλά ταυτόχρονα, θα επιμείνει στην πορεία του Αλέξη Τσίπρα «από την άνοδο στην εξουσία πάνω στην καρότσα ενός αγροτικού να φωνάζει go back μαντάμ Μέρκελ μέχρι την αποχώρηση του από αυτήν πάνω σε πολυτελή σκάφη καπνίζοντας πούρα».

Δείχνει την αλαζονεία της εξουσίας που διακατέχει τον κ. Τσίπρα
Οι αποκαλύψεις για τις διακοπές του κ. Τσίπρα, λίγο μετά την τραγωδία στο Μάτι, με το πολυτελές σκάφος του εφοπλιστή Περικλή Παναγόπουλου, έχουν προκαλέσει φθορά στον πρωθυπουργό.

Μάλιστα τα όσα είπε στην συνέντευξη που παραχώρησε στον Alpha, στην οποία υποστήριξε ότι είναι «δικαίωμα μου, κάποιες προσωπικές και οικογενειακές στιγμές να τις κρατήσω για εμένα», επιχειρώντας να δικαιολογήσει το γεγονός ότι κράτησε κρυφές τις διακοπές στη θαλαμηγό και την προκαταβολική κάλυψη σε υπουργούς που έχουν κάνει το ίδιο λέγοντας «εγώ, δεν θα έχω κανένα πρόβλημα αν κάποιοι υπουργοί έχουν ταξιδέψει με σκάφη», δείχνει την αλαζονεία της εξουσίας που τον διακατέχει, όπως σχολίαζαν στελέχη της Νέας Δημοκρατίας.

Σημείωναν επίσης ότι η όλη υπόθεση τον έχει φέρει σε δύσκολη θέση και προκαλεί ακόμα μεγαλύτερη φθορά στον ίδιο και τον ΣΥΡΙΖΑ και ο τρόπος που επιχειρεί να δικαιολογήσει τις αποκαλύψεις αυτές.

Στόχος η αποδόμηση του πρωθυπουργικού προφίλ
Δεν είναι τυχαίο ότι σε χθεσινή ανακοίνωση το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης επανέφερε το θέμα των ταξιδιών του Αλέξη Τσίπρα με το κυβερνητικό αεροσκάφος ακόμα και για μετακινήσεις στο εσωτερικό της χώρας, σχολιάζοντας ότι το «έχει μετατρέψει σε προσωπικό ταξί». Επίσης θύμιζαν ότι «είναι ακριβώς ο ίδιος άνθρωπος που το 2015 δήλωνε ότι “βγάζουμε προς πώληση το κυβερνητικό αεροσκάφος, γιατί το παράδειγμα του λιτού βίου πρέπει να ξεκινήσει από μας” και έφτασε στο σημείο να αλλάξει μέχρι και το πρωθυπουργικό μενού γιατί χωρίς γαριδομακαρονάδα του φάνηκε φτωχό».

Η Νέα Δημοκρατία είναι σαφές ότι θα κρατήσει στη συζήτηση τα συγκεκριμένα θέματα ποντάροντας στην αποδόμηση του πρωθυπουργικού προφίλ. Άλλωστε όλες οι δημοσκοπήσεις που έχουν δει το φως της δημοσιότητας δείχνουν την πτώση της δημοφιλίας του Αλέξη Τσίπρα, που βρίσκεται αρκετά πίσω από τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Η πορεία στην τελική ευθεία των ευρωεκλογών και ακόμα περισσότερο των εθνικών εκλογών θα σημαδευτεί από την προσωπική αντιπαράθεση των δύο και όπως τονίζουν στην Πειραιώς, παρά την κυβερνητική προπαγάνδα που επιχειρεί να διαστρεβλώσει τις θέσεις του προέδρου της ΝΔ, ο Κυριάκος Μητσοτάκης υπερτερεί του Αλέξη Τσίπρα σταθερά στην καταλληλότητα για πρωθυπουργός.

Related posts

Αν. Δημοσχάκης: Η ασφάλεια και η ειρήνη στην περιοχή ενισχύεται με την διεύρυνση της συνεργασίας με τους συμμάχους στο ΝΑΤΟ!

editor

Υπουργείο Παιδείας: Χωρίς αλλαγές το νομοσχέδιο για την πρόσβαση στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση

admin

Τριήμερη επίσκεψη της Ντόρας Μπακογιάννη στη Θράκη – Αναλυτικό πρόγραμμα

editor
29/03/2024 14:38