Κοινωνία Τοπικά Νέα

Αλεξανδρούπολη: Εξαρθρώθηκε κύκλωμα παράνομων υιοθεσιών

Δέκα άτομα, συνέλαβαν οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αλεξανδρούπολης κατά την εξάρθρωση του οργανωμένου κυκλώματος που εμπλέκεται σε  παράνομες υιοθεσίες.

Πρόκειται για τέσσερις ημεδαπούς και έξι αλλοδαπούς οι οποίοι κατηγορούνται για τα αδικήματα της εγκληματικής οργάνωσης, της εμπορίας ανθρώπων και της παράβασης της νομοθεσίας περί υιοθεσίας.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες μας, οι Αρχές εξακρίβωσαν ότι οι προαναφερόμενοι δράστες είχαν συστήσει οργανωμένο κύκλωμα με σκοπό τις παράνομες υιοθεσίες βρεφών, καθώς δρώντας υπό την καθοδήγηση του φερομένου ως «αρχηγού» του κυκλώματος, μετέφεραν εγκυμονούσες γυναίκες από τη Βουλγαρία στην Ελλάδα, προκειμένου να γεννήσουν.

Συγκεκριμένα, το κύκλωμα «χρησιμοποιούσε» γυναίκες από τη Βουλγαρία ενώ τα νεογνά δίνονταν με παράνομο τρόπο – έναντι αμοιβής – σε ζευγάρια στην Ελλάδα, με τη διαμεσολάβηση των μελών της σπείρας, την ώρα που οι μητέρες επέστρεφαν στη Βουλγαρία, λαμβάνοντας μέρος από την αμοιβή.

Από την μέχρι στιγμής έρευνα προέκυψε ότι από το 2016 τα μέλη του κυκλώματος ενέχονται σε (3) παράνομες υιοθεσίες βρεφών στην Ελλάδα.

Related posts

Αλεξανδρούπολη: Με μια σύγχρονη συσκευή ΑμεΑ εξοπλίστηκε το Δημοτικό Κολυμβητήριο

goldstarathens

Τραγωδία ! Νεκρός 30χρονος που παρασύρθηκε από αμάξι

admin

Αυξημένα τα τροχαία ατυχήματα στην ΑΜ-Θ για τον Μάϊο του 2019

admin