Οικονομία

Ελλάδα – Βόρεια Μακεδονία: Στις 15 Μαΐου ξεκινά ο διάλογος για τα εμπορικά σήματα

Στις 15 Μαΐου, στην Αθήνα, έχει οριστεί η έναρξη του διαλόγου μεταξύ επιχειρηματικών κοινοτήτων από την Ελλάδα και της Βόρεια Μακεδονία, σύμφωνα με τις προβλέψεις της Συμφωνίας των Πρεσπών, για τις εμπορικές ονομασίες και για τα εμπορικά σήματα.

«Υλοποιείται η απόφαση του πρωθυπουργού, η οποία είχε ανακοινωθεί κατά την επίσκεψη του στα Σκόπια» δήλωσε από τη Θεσσαλονίκη ο γενικός γραμματέας του ΥΠΕΞ Ιωάννης Μπράχος.

Στις συναντήσεις, στις 15 και 16 Μαΐου, από ελληνικής πλευράς, θα συμμετάσχουν η Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων, ο ΣΒΒΕ και ο ΣΕΒΕ, ώστε να ξεκινήσει ο επιχειρηματικός διάλογος με τους εκπροσώπους της επιχειρηματικής κοινότητας της γειτονικής χώρας για τις εμπορικές ονομασίες και τα εμπορικά σήματα.

Τα αποτελέσματα αυτού του διαλόγου θα προσκομιστούν στην ομάδα των ειδικών -επίσης προβλέπεται από τη Συμφωνία των Πρεσπών – η οποία θα συμπαρίσταται τεχνικά και νομικά στο έργο τους.

«Τα δύο μέρη θέλουν να εκφράσουν την πολιτική τους βούληση για να επιλυθούν τα όποια προβλήματα σε σχέση με τις ονομασίες» είπε ο κ. Μπράχος. Διευκρίνισε, ότι – με βάση τη Συμφωνία των Πρεσπών – η συζήτηση δε γίνεται ανάμεσα στα δύο κράτη, αλλά μεταξύ των επιχειρηματικών κοινοτήτων τους, που ορίζουν και τα θέματα του διαλόγου και πρόσθεσε:

«Τα δύο κράτη προσπαθούν με καλές υπηρεσίες να ενισχύσουν με θετικό τρόπο αυτόν τον επιχειρηματικό διάλογο και να ενθαρρύνουν την ομάδα ειδικών για την εύρεση των όποιων απαιτούμενων λύσεων, εκεί που υπάρχουν προβλήματα».

Στην ομάδα ειδικών – η οποία θα ενημερώνεται για τα αποτελέσματα του επιχειρηματικού διαλόγου και θα παρέχει επιστημονική στήριξη – εκτός των εκπροσώπων των δύο χωρών, θα συμμετέχουν και θα καλούνται κατά περίπτωση αντιπρόσωποι από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό για τα Σήματα και τις Επωνυμίες και από τον αντίστοιχο οργανισμό του ΟΗΕ. Επίσης, θα παρακολουθούν τη διαδικασία σε αυτήν την ομάδα ειδικών, οι δύο γενικοί γραμματείς των ΥΠΕΞ των δύο χωρών, ο Ιωάννης Μπράχος και ο ομόλογος του Βίκτορ Ντιμόφσκι, αλλά μόνο στο κομμάτι που αφορά την τήρηση της Συμφωνίας των Πρεσπών.

«Θα συμμετέχουμε, παρακολουθώντας την τήρηση τη Συμφωνίας των Πρεσπών και όχι παρεμβαίνοντας στη διαδικασία» διευκρίνισε ο κ. Μπράχος.

Related posts

Φορολοταρία: Εγινε η κλήρωση για τις αποδείξεις Μαρτίου – Δείτε αν κερδίσατε τα 1.000 ευρώ

admin

Χωρίς διαρκή αγαθά τα σούπερ μάρκετ

editor

ΟΑΕΔ: Ξεκινά η καταβολή του Δώρου Χριστουγέννων και τα επιδόματα

admin