30 Μαΐου, 2023
Gatzoli.gr | Οι ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Κοινωνία Τοπικά Νέα

Αστυνομία Έβρου: Προωθείται η δημιουργία τμήματος πλωτής αστυνόμευσης

Η δημιουργία τμήματος Πλωτής Αστυνόμευσης στον Έβρο και διεύθυνσης Αλλοδαπών με έδρα την γενική περιφερειακή διεύθυνση αστυνομίας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης στην Κομοτηνή, και με ταυτόχρονη ενίσχυση των τμημάτων Συνοριακής Φύλαξης με προσωπικό και σύγχρονο εξοπλισμό, είναι μέσα στους άμεσους στόχους της υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Όλγας Γεροβασίλη.

Η κ. Γεροβασίλη επισκέφθηκε σήμερα την περιοχή για τον σκοπό αυτό, συνοδευόμενη απο τον Αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ, αντιστράτηγο Αριστείδη Ανδρικόπουλο και την γενική επιθεωρήτρια αστυνομίας Αλλοδαπών και Προστασίας Συνόρων, αντιστράτηγο Ζαχαρούλα Τσιριγώτη.

Σύμφωνα με όσα ανέφεραν συνεργάτες της υπουργού στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, η κ. Γεροβασίλη ενημερώθηκε αναλυτικά κατά τη σημερινή της επίσκεψη στον Έβρο για την κατάσταση στην περιοχή, ενώ σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στην Κομοτηνή μετά την περιοδεία της, ζήτησε απ’ τους αρμόδιους αξιωματικούς να υποβάλουν προτάσεις για την αναβάθμιση και αναδιοργάνωση της Αστυνομίας, για ό,τι αφορά στην αποτελεσματικότερη και πιο οργανωμένη διαχείριση των μεταναστευτικών ροών.

Ο σχεδιασμός της κυβέρνησης για την αναβάθμιση του επιχειρησιακού τομέα στον Έβρο, που αφορά στο μεταναστευτικό, περιλαμβάνει την πλωτή αστυνόμευση, την δημιουργία διεύθυνσης αλλοδαπών και τα Προαχωρησιακά Κέντρα Αλλοδαπών, ενώ καλλιεργείται συστηματικά η στενότερη συνεργασία και με την Ε.Ε..

Στο πλαίσιο αυτό εντάσσεται και η πρόσκληση από την Ελληνική Αστυνομία, της εκτελεστικής διευθύντριας της EUROPOL, Κατρίν Ντε Μπόλ, η οποία πραγματοποίησε επίσημη επίσκεψη στον Έβρο την Τρίτη του Πάσχα μαζί με συνεργάτες της, όπου ξεναγήθηκε από την Ζαχαρούλα Τσιριγώτη και διαπίστωσε με τα μάτια της τις δυσκολίες των ελληνικών αρχών για τον έλεγχο των ροών παράτυπων μεταναστών, δηλώνοντας μάλιστα την ευγνωμοσύνη της προς την ΕΛ.ΑΣ, για την ασφάλεια των συνόρων.

Στόχος της ελληνικής πλευράς, είναι να υπάρχει μια φωνή στην Ευρώπη για τις δυσκολίες στον έλεγχο των συνόρων, που είναι και ευρωπαϊκά σύνορα και παράλληλα να προωθηθούν σχέδια και κοινή επιχειρησιακή αντιμετώπιση – γι’ αυτό και το πρώτο που προτάθηκε είναι η τοποθέτηση guest officers για δευτερογενείς ελέγχους ασφαλείας, όπως ισχύει και στα νησιά.

Related posts

«ΒΟΗΘΗΣΤΕ ΜΑΣ»! – Κραυγή αγωνίας από τους εργαζόμενους στα super market

editor

Αγροτικός & Κτηνοτροφικός Σύλλογος Αλεξανδρούπολης: “Ο αγώνας μας ποινικοποιήθηκε, εκδιώχθηκε & καταδικάστηκε!”

editor

Σουφλί: Ετοιμάζουν το πρώτο Φεστιβάλ Μουριάς

editor
30/05/2023 18:14