Κόσμος

Υπουργός Εξωτερικών Κύπρου: Έχουμε προετοιμάσει τις αντιδράσεις μας για τις προκλήσεις της Άγκυρας

Η κυπριακή πλευρά περίμενε αυτές τις προκλήσεις και είχε προετοιμάσει έγκαιρα τις αντιδράσεις της, δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης.

Μιλώντας στον ΑΝΤ1, ο κ. Χριστοδουλίδης τόνισε ότι «είναι σημαντικό ότι υπάρχουν ανακοινώσεις από τις ΗΠΑ, τη Ρωσία, το Ισραήλ, την Αίγυπτο, από την Ε.Ε. Οι ανακοινώσεις είναι σημαντικές, καταγράφονται και στέλνουν σαφέστατα μηνύματα. Εδώ και καιρό ετοιμαζόμαστε για να αντιμετωπίσουμε ένα τέτοιο ενδεχόμενο. Δεν αναμέναμε να εκδηλωθεί για να εξετάσουμε πως θα αντιδράσουμε. Η προσπάθειά μας επικεντρώνεται εκεί που θεωρούμε ότι έχουμε σημαντικό πλεονέκτημα, στο πεδίο της Ε.Ε.», επισημαίνοντας ότι ήδη από τον Μάρτιο του 2018 είχε καταφέρει να περάσει σε κείμενο της ΕΕ την καταδίκη ενδεχόμενων ανάλογων ενεργειών, που τώρα η Τουρκία τις έκανε πράξη.

Ο κ. Χριστοδουλίδης υπογράμμισε ότι «σε καμία περίπτωση δεν επιθυμούμε να στρατικοποιήσουμε αυτή την κατάσταση, κάτι που ίσως να επιθυμούσε η Τουρκία. Η κάθε μας κίνηση είναι μελετημένη και προσεκτική με στόχο να αντιμετωπίσουμε αυτήν την παράνομη ενέργεια». Ο προσανατολισμός της Λευκωσίας είναι ξεκάθαρος και επιθυμεί να λύσει το θέμα εκεί που έχει το πλεονέκτημα βάσει και του διεθνούς δικαίου.

Τέλος, ο Υπουργός Εξωτερικών της Κύπρος, ξεκαθάρισε ότι «θα εκδοθούν διεθνή εντάλματα σύλληψης όλων όσων συμμετέχουν στις τουρκικές επιχειρήσεις στην κυπριακή ΑΟΖ».

 

 

 

 

Πηγή: karfitsa.gr

Related posts

Η Μαφία προτιμά το εμπόριο μοτσαρέλας αντί κοκαΐνης.

admin

Πως αντιδρά το πλήρωμα του Barbaros όταν οι Κύπριοι το καλούν να αποχωρήσει από την ΑΟΖ! (vid)

admin

Ταξιδιωτική οδηγία κατά της Τουρκίας εξέδωσαν οι ΗΠΑ: «Μην επισκέπτεστε την χώρα είναι επικίνδυνη»!

admin