23 Φεβρουαρίου, 2024
Gatzoli.gr | Οι ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Κοινωνία

Απεργία πείνας αρχίζει ο Κουφοντίνας μετά το Βέτο του εισαγγελέα

Απορρίφθηκε για δεύτερη φορά το αίτημα του πολυισοβίτη Δημήτρη Κουφοντίνα, για να πάρει νέα άδεια από τις αγροτικές φυλακές, όπου και κρατείται τους τελευταίους μήνες.

Ο εισαγγελέας των φυλακών, για μία ακόμη φορά, αρνήθηκε την παροχή αδείας στον εκτελεστή της 17Ν, ο οποίος και μέχρι σήμερα παραμένει αμετανόητος.

Η άρνηση του εισαγγελέα μπλόκαρε την χορήγηση αδείας και έτσι ο Κουφοντίνας, όπως αναφέρουν πηγές από το περιβάλλον του, θα προσφύγει, ως έχει δικαίωμα, στο δικαστικό συμβούλιο.

Υπενθυμίζεται ότι και πριν από δύο μήνες οι δικαστικές αρχές, για πρώτη φορά, αρνήθηκαν την χορήγηση αδείας με το σκεπτικό, ότι οι στυγερές δολοφονίες της 17 Νοέμβρη που τον βαρύνουν και το γεγονός ότι παραμένει αμετανόητος δεν επιτρέπουν την υπαγωγή του στις διατάξεις του νόμου περί χορήγησης αδειών.

Αλλωστε η χορήγηση αδειών στον εκτελεστή της τρομοκρατικής οργάνωσης είχε προκαλέσει οργή στους συγγενείς των θυμάτων, ενώ πρεσβείες χωρών που είχαν θύματα ανάμεσα στους εκτελεσμένους από τη 17 Νοέμβρη, όπως η Μεγάλη Βρετανία, η Τουρκία και οι ΗΠΑ είχαν εκδόσει κατ επανάληψη σκληρού περιεχομένου ανακοινώσεις καταδίκης της ευνοικής μεταχείρισης του Κουφοντίνα.

Μάλιστα η βόλτα του Δημήτρη Κουφοντίνα στο Σύνταγμα – κατά τη διάρκεια της τελευταίας του άδειας- εκεί που έχασε τη ζωή του ο άτυχος Αξαρλιάν είχε προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων.

Ο ίδιος ο Δημήτρης Κουφοντίνας μετά τη εξέλιξη της άρνησης του εισαγγελέα να του εγκρίνει άδεια δηλώνει αποφασισμένος να κατέβει σε απεργία πείνας.

Η αντίδραση του Εκτορα Κουφοντίνα

Με έντονο τρόπο αντέδρασε ο γιος του «Λουκά» της τρομοκρατικής οργάνωσης, Εκτορας Κουφοντίνας. Σε ανάρτησή του στο facebook εγκαλεί τον εισαγγελέα ως «δικαστική μαριονέτα» επειδή έκοψε και δεύτερη συνεχόμενη φορά αίτημα άδειας του πατέρα του.

 

Related posts

Tραγωδία στην Αλεξανδρούπολη: Νεκρός 68χρονος σε μετωπική με τον… γιο του!

editor

Ο πειρασμός της αυτοδικίας

editor

Ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ: Στον Εισαγγελέα αύριο οι 5 Συνοριοφύλακες – 26.550 ευρώ, δολλάρια και 59 κινητά

editor
23/02/2024 6:04