25 Απριλίου, 2024
Gatzoli.gr | Οι ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Κοινωνία Πολιτισμός

Πρωτομαγιά: Πώς φτιάχνουμε μόνοι μας στεφάνι

Πρωτομαγιά σήμερα και το έθιμο επιτάσσει… στεφάνι!

Σε ένα έθιμο που χάνεται στα χρόνια, σήμερα Πρωτομαγιά, φτιάχνουμε στεφάνια τα οποία κρεμάμε στις πόρτες των σπιτιών ή γιατί όχι τα φοράμε στα κεφάλια μας.

Η κατασκευή του, όσο και να μοιάζει περίπλοκη, είναι εξαιρετικά απλή.

Χρειάζονται μόνο λίγα απλά υλικά:

Σύρμα
Κλαδιά
Λουλούδια
Κορδέλες

Κατασκευή στεφανιού

Μία κατασκευή εξαιρετικά απλή, ειδικά όταν πρόκειται για στεφανάκια που θα φορεθούν στο κεφάλι είναι να περάσουμε τα λουλούδια στο σύρμα, στο τέλος να κλείσουμε το σύρμα, να το κόψουμε με μια πένσα (με μεγάλη προσοχή γιατί οι άκρες του σύρματος μπορεί να προκαλέσουν τραυματισμό) και να δέσουμε μια κορδελίτσα στο τελείωμα.

Επίσης για στεφανάκια για το κεφάλι μπορεί να χρησιμοποιηθεί μια στέκα στην οποία με πλαστικοποιημένο σύρμα μπορούμε να δέσουμε επάνω λουλούδια.

Μια ελαφρώς πιο σύνθετη κατασκευή, που είναι ιδανική όμως για να φτιάξουμε ένα στεφάνι που θα κρεμάσουμε στην πόρτα του σπιτιού είναι η εξής: Πέρνουμε εύκαμπτα κλαδιά, αρκετά μαζί και τα τυλίγουμε για να φτιάξουμε μια κουλούρα. Με λίγο σύρμα ή με κορδέλες, αφού έχουμε φτιάξει την κουλούρα, το σταθεροποιούμε και το δένουμε. Το αποτέλεσμα θα είναι πιο εντυπωσιακό, αν τα κλαδιά έχουν επάνω και φύλλα. Οσο πιο πυκνά τόσο πιο καλά. Στη συνέχεια περνάμε ενδιάμεσα λουλούδια και τα δένουμε επίσης με σύρμα ή κορδέλες.

Οι κατασκευές των στεφανιών είναι εξαιρετικά απλές και σίγουρα θα δώσουν χρώμα στην ημέρα και απεριόριστη χαρά σε μικρούς και μεγάλους που θα αναμειχθούν με την κατασκευή τους.

Στεφάνι με μαργαρίτες. Κλασικό στεφάνι το οποίο μπορεί να φτιαχτεί με δύο τρόπους είτε περνώντας τις μαργαρίτες στη σειρά σε σύρμα, είτε δένοντάς της πάνω σε στεφάνι που έχει φτιαχτεί με κλαδιά.

Με λουλουδάκια που οι περισσότεροι έχουμε σε γλάστρες στο σπίτι και λίγο σύρμα με επένδυση πλαστικού φτιάχνεται εύκολα ένα στεφάνι για το κεφάλι.

Ενα πρωτομαγιάτικο στεφάνι που σίγουρα έχουμε φτιάξει κάποια στιγμή όλοι. Κλασικό και όμορφο. Και για όσους έχουν πιο… καλλιτεχνικό πνεύμα, με λουλούδια λίγο πιο προσεκτικά επιλεγμένα μπορεί να φτιαχτεί ένα στεφάνι αριστούργημα!

Related posts

Κορονοϊός: Πρώτος σε κρούσματα παραμένει ο Έβρος στην Περιφέρεια ΑΜΘ – Δωρεάν rapid test στα Ρίζια Ορεστιάδας

editor

Ο καιρός σε Μακεδονία και Θράκη

editor

Μείωση ΦΠΑ στα τρόφιμα: Σε ποια προϊόντα πέφτουν οι τιμές

admin
25/04/2024 12:46