23 Φεβρουαρίου, 2024
Gatzoli.gr | Οι ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Κοινωνία Τοπικά Νέα

Αλεξανδρούπολη: 100 χρόνια από την ενσωμάτωση στον εθνικό κορμό

Το 2020 συμπληρώνονται 100 χρόνια από την ενσωμάτωση της Αλεξανδρούπολης στον εθνικό κορμό.

Συμπληρώνονται 100 χρόνια από τη μετάβαση του οθωμανικού Δεδέαγατς στην ευρωπαϊκή Αλεξανδρούπολη. 100 χρόνια δημιουργικής, αναπτυξιακής πορείας μέσα από τη δουλειά, την προσφορά και τον οραματισμό θεσμικών φορέων, συλλόγων, κοινοτήτων, προσωπικοτήτων.

Ο Δήμος Αλεξανδρούπολης σχεδιάζει να γιορτάσει τα 100 χρόνια της σύγχρονης ιστορίας της πόλης, με την ανακήρυξη του 2020 ως έτους στοχασμού και πολιτισμού για αυτό το συμβολικό αλλά κομβικό έτος.

Προσκαλεί όλους τους συλλογικούς φορείς, τα εκπαιδευτικά ιδρύματα, τα καλλιτεχνικά σχήματα αλλά και τους δημιουργούς και καλλιτέχνες να καταθέσουν προτάσεις με έργα, δράσεις, εκδηλώσεις, συνέδρια, που θα διαχυθούν και θα υλοποιηθούν καθ’ όλη τη διάρκεια του 2020 με κορυφογραμμή τον μήνα Μάιο.

Οι προτάσεις θα πρέπει να κατατεθούν έως την 30η Σεπτεμβρίου 2019 στο γραφείο του Δημάρχου Αλεξανδρούπολης (τηλ. 25510 64102,dimarxos@alexpolis.gr) και σε αυτές θα προσδιορίζονται με ακρίβεια το είδος, το περιεχόμενο, η χρονική περίοδος υλοποίησης, ο χώρος και το κόστος της δράσης.

Επιτροπή που θα συσταθεί με απόφαση του Δημάρχου Αλεξανδρούπολης, θα αξιολογήσει τις προτάσεις και κατόπιν διαλόγου με τους προτείνοντες θα τις εντάξει στον ετήσιο συνδυασμό των εκδηλώσεων.

Related posts

Αλεξανδρούπολη: Σύλληψη για παράνομη μεταφορά αλλοδαπών και δωροδοκία

editor

Η Ξάνθη ανάμεσα στους 4 συνδιοργανωτές των τουρνουά BEACH VOLLEY MASTERS

editor

Ανταγωνιστικά οφέλη στον επαγγελματία με θεαματικά αποτελέσματα

admin
23/02/2024 4:25