Κοινωνία

Πάσχα 2019: Δείτε πώς θα βάψετε εύκολα και γρήγορα πασχαλινά αυγά

Η παράδοση θέλει κάθε ελληνικό σπίτι τη Μ.Πέμπτη να βάφει τα δικά του πασχαλινά αυγά.

Και όμως υπάρχει τρόπος να βάψουμε πασχαλινά αυγά, κόκκινα ή σε ότι χρώμα θέλουμε, εύκολα και γρήγορα, ώστε να μη σπάσουν και να μην περάσει και η βαφή μέσα από το κέλυφος.

Διαλέγουμε γερά αυγά και δεν τα πλένουμε!

Αν τα αυγά είναι λερωμένα σε σημεία της επιφάνειάς τους, τα σκουπίζουμε ελαφρά. Όλα αυτά γίνονται για να μην αφαιρεθεί το προστατευτικό περίβλημα που υπάρχει στα αυγά, για να τα προστατεύει από την είσοδο μικροοργανισμών στο εσωτερικό τους. (Για τον ίδιο λόγο δεν πλένουμε ποτέ τα αυγά πριν τα αποθηκεύσουμε στο ψυγείο.)

Σε κατσαρόλα ρίχνουμε νερό από τη βρύση και τακτοποιούμε αυγά, τα οποία βρίσκονται σε θερμοκρασία περιβάλλοντος, σε μία στρώση, χωρίς πολλά κενά μεταξύ τους. Φροντίζουμε τα αυγά να σκεπάζονται από νερό.

Τοποθετούμε την κατσαρόλα σε υψηλή θερμοκρασία και αφού αρχίσει το νερό να κοχλάζει έντονα, μετράμε 2 λεπτά και διακόπτουμε τη θερμοκρασία, αφήνοντας όμως την κατσαρόλα στην εστία της κουζίνας μέχρι το νερό να κρυώσει τελείως.

Διαλέγουμε βαφή αυγών που λειτουργεί σε κρύο νερό και βάφουμε τα αυγά ακολουθώντας πιστά τις οδηγίες που αναγράφονται στη συσκευασία και προσέχουμε να μην αφήσουμε τα αυγά περισσότερο από τον απαιτούμενο χρόνο μέσα στο μίγμα της βαφής.

Στραγγίζουμε τα αυγά, κατά προτίμηση σε χάρτινη αυγοθήκη.

Όταν στεγνώσουν, αλείφουμε την επιφάνειά τους απαλά, με ελαιόλαδο και τα αφήνουμε πάλι να στεγνώσουν. Σε αυτό το στάδιο τα αυγά είναι έτοιμα.

Το ξίδι χρησιμοποιείται με τη βαφή, για να σταθεροποιείται το χρώμα.

Με τη διαδικασία αυτή δεν εισέρχεται βαφή μέσα από το κέλυφος του αυγού

Related posts

Video του Δήμου Σαμοθράκης – Μένουμε σπίτι

admin

Αεροψεκασμοί για την καταπολέμηση των κουνουπιών σε Ορεστιάδα και Διδυμοτείχο

editor

ΔΠΘ: Συντήρηση και αναβάθμιση για τις φοιτητικές εστίες Ξάνθης

editor