19 Ιουλίου, 2024
Gatzoli.gr | Οι ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Πολιτική

Ο Economist προβλέπει βαριά ήττα ΣΥΡΙΖΑ σε όλες τις κάλπες

Εθνικές εκλογές τον Οκτώβριο με ήττα του ΣΥΡΙΖΑ προβλέπει ο Economist ενώ προεξοφλεί και καταποντισμό του στις ευρωεκλογές και τις αυτοδιοικητικές εκλογές στις 29 Μαΐου.

Σύμφωνα με την έρευνα του Economist Intelligence Unit (EIU) η κυβέρνηση να εξαντλήσει την τετραετία: «Αναμέναμε ότι η Kυβέρνηση θα συνδύαζε τις πρόωρες εκλογές με τις Eυρωεκλογές και τις αυτοδιοικητικές. Παρ’ όλα αυτά, η δημοτικότητα και αξιοπιστία του ΣΥΡΙΖΑ είναι πλέον τόσο χαμηλή, που αναμένουμε ότι θα προσκολληθεί στην εξουσία μέχρι που θα πλησιάζει το τέλος της τετραετίας», σημειώνει το EIU του Economist.

Οπως τονίζεται οι ευρωεκλογές αλλά και οι δημοτικές και περιφερειακές εκλογές του Μαΐου, είναι οι πρώτες που διεξάγονται στην Ελλάδα από τον Σεπτέμβριο του 2015, και γι’ αυτό αποτελούν «βαρόμετρο» για τις επόμενες Εθνικές Εκλογές.

Ο ΕΙU αναμένει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα χάσει στις επόμενες βουλευτικές Εκλογές αλλά εκτιμά ότι είναι πιθανό να δυσκολευθεί η Νέα Δημοκρατία στο σχηματισμό μονοκομματικής Κυβέρνησης.

Οπως υπενθυμίζει ο EIU του Economist ο ΣΥΡΙΖΑ στις αυτοδιοικητικές εκλογές του 2014 είχε εξασφαλίσει το 26,6% των ψήφων, έναντι 22,7% της Νέας Δημοκρατίας.

Θυμίζει δε ότι ο Αλέξης Τσίπρας επικράτησε και στις εθνικές εκλογές του Ιανουαρίου 2015, καθώς και στις επαναληπτικές τον Σεπτέμβριο του ίδιου έτους.

Ωστόσο, σήμερα, όπως αναφέρει, το ποσοστό του ΣΥΡΙΖΑ έχει υποχωρήσει μεταξύ 19%-22%, όπως δείχνουν οι δημοσκοπήσεις, ενώ η Νέα Δημοκρατία έχει ανέβει στο 29% με 31%.

Related posts

Την Αλεξανδρούπολη θα επισκεφθεί ο Νίκος Δένδιας

admin

Με αντιπροσωπεία της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συνοριακών Φυλάκων συναντήθηκε ο Δημήτρης Καιρίδης

editor

Οι αλλαγές στη σύνθεση της κυβέρνησης

editor
19/07/2024 11:13