28 Μαρτίου, 2024
Gatzoli.gr | Οι ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Κοινωνία

Πόσο θα κοστίσει το φετινό πασχαλινό τραπέζι – Η τιμή του αρνιού

Η Γενική Ομοσπονδία Καταναλωτών Ελλάδος (ΙΝΚΑ) πραγματοποίησε και φέτος μελέτη σχετικά με το κόστος του πασχαλινού τραπεζιού για μια οικογένεια 4-6 ατόμων.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα, το φετινό πασχαλινό τραπέζι θα στοιχίσει 285 ευρώ. Bέβαια, όπως επισημαίνεται από τον ΙΝΚΑ, ο υπολογισμός έγινε, πριν την αναμενόμενη (όπως συμβαίνει πάντα), υπερθέρμανση των τιμών κατά την μεγάλη εβδομάδα, και πιθανόν οι τιμές να αυξηθούν.

Σε ό,τι αφορά στις τιμές στο αρνί και το κατσίκι που καθορίζουν σε μεγαλο βαθμό πόσο βαθιά θα βάλει το χέρι στην τσέπη η κάθε οικογένεια, φαίνεται πως φέτος θα είναι (κατά μέσο όρο) πιο φθηνές από πέρυσι.

Όπως φαίνεται και στον πίνακα, το αρνί θα κοστίσει κατά μέσο όρο 1,15 ευρώ/κιλό φθηνότερα σε σχέση με το 2018, ενώ αντίστοιχα το κατσίκι το κιλό θα κοστίσει 1,70 ευρώ/κιλό φθηνότερα από πέρυσι.

Τα αυγά πάλι, τα οποία είθισται να βάφουμε και να τσουγκρίζουμε μετά την Ανάσταση, φέτος θα πωλούνται σε διπλάσια τιμή σε σχέση με πέρυσι. Συγκεκριμένα, μία εξάδα θα κοστίσει 3,60 ευρώ, ενώ 10 2018 κόστιζε κατά μέσο όρο 1,65 ευρώ (0,55/2τεμ).

Related posts

Πέθανε η ηθοποιός Όλγα Τουρνάκη

editor

Μήνυμα Δημάρχου Ξάνθης για την Επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940

editor

Η Σχολή Μονίμων Υπαξιωματικών που εδρεύει στα Τρίκαλα επισκέφτηκε το Διδυμότειχο

editor
28/03/2024 23:45