28 Μαρτίου, 2024
Gatzoli.gr | Οι ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Sports

ΠΑΟΚ: Το κλειστό κλαμπ των αήττητων της Ευρώπης

Πρωταθλητής ο ΠΑΟΚ! Οι “ασπρόμαυροι” νίκησαν τον Λεβαδειακό στην Τούμπα και “σφράγισαν”/πανηγύρισαν την κατάκτηση του εφετινού πρωταθλήματος, 34 χρόνια μετά από την τελευταία φορά που στην ομάδα της Θεσσαλονίκης γιόρτασαν τον πρώτο τη τάξει τίτλο στο ελληνικό ποδόσφαιρο.
Η ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου, μάλιστα, παρότι απομένει μία αγωνιστική για την ολοκλήρωση της Super League, “κλείδωσε” την επιτυχία με την μαρκίζα να γράφει: Αήττητος! Της μένει βέβαια μια τελευταία έξοδος στους “Ζωσιμάδες”, για να περάσει στην ιστορία σαν η μοναδική ομάδα στην Ελλάδα μετά τον Παναθηναϊκό του Μπόμπεκ, που έβγαλαν την σεζόν τροπαιούχοι και άνευ ήττας.

Αλήθεια, ποιες είναι οι υπόλοιπες αήττητες ομάδες στην Ευρώπη την φετινή σεζόν; Ανήκουν σε κανένα από τα λεγόμενα πέντε μεγάλα πρωταθλήματα; Συνδέονται κάπως με την Ελλάδα ή ακόμη και με τον ΠΑΟΚ; Πάμε να δούμε τις λεπτομέρειες.

Ο Βλάνταν Ίβιτς

ΑΡΩΜΑΤΙΣΜΕΝΟΙ ΜΕ ΕΛΛΑΔΑ
Συνολικά, τρεις είναι οι αήττητες ομάδες που έμειναν στα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα και καμία τους δεν ανήκει στους G5. Η Λίβερπουλ θα μπορούσε να βρίσκεται στη λίστα, αλλά έχει μία ήττα στην Premier, οπότε έχουμε: ΠΑΟΚ, Μακάμπι Τελ Αβίβ και Σλόβαν Μπρατισλάβας ή αλλιώς για τους τρεις πρώτους: Λουτσέσκου εναντίον Ίβιτς.

Ο Βλάνταν Μιλόγεβιτς

Δύο πρώην “Έλληνες”, λοιπόν, οι… Βλάνταν τα πάνε περίφημα στα πρωταθλήματα των χωρών που εργάζονται. Ο Μιλόγεβιτς ολοκλήρωσε την κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος 30 αγωνιστικών με 27 νίκες, 3 ισοπαλίες, 0 ήττες και 80-16 τα γκολ. Καθόλου άσχημα! Στα playoffs της σερβικής Σούπερ Λίγκα, όμως, ο Ερυθρός Αστέρας ηττήθηκε και βγαίνει από την εξίσωση.

Έτσι, ο Βλάνταν Ίβιτς που συνδέεται με τον ΠΑΟΚ, αφού ήταν προπονητής του πριν από δύο χρόνια (κατέκτησε και ένα Κύπελλο), τελείωσε με την Μακάμπι Τελ Αβίβ αήττητος στην κανονική διάρκεια της κούρσας για τον τίτλο στο Ισραήλ. Ο Σέρβος πέτυχε σε 26 αναμετρήσεις το ρεκόρ των 20 νικών και 6 ισοπαλιών. Στα playoffs μέχρι στιγμής ο Ίβιτς συνεχίζει αήττητος.

Εξαιρετικά τα πάει και η Σλόβαν Μπρατισλάβας του κόουτς Μάρτιν Σεβέλα, που μετά από 22 αγωνιστικές στο πρωτάθλημα της Σλοβακίας τερμάτισε πρώτη κι αήττητη ενώ έχει μπει φουριόζα και στα πλέι οφ για τον πρωταθλητή.

Για να κάνουμε την σούμα μεταξύ των 3 αήττητων/πρωταθλητριών ομάδων μέχρι τώρα στην Ευρώπη:

ΠΑΟΚ: Σε πρωτάθλημα 30 αγωνιστικών μετράει 25 νίκες και 4 ισοπαλίες. Έχει ακόμη ένα ματς στα Γιάννινα για να ολοκληρώσει όντως την σεζόν αήττητος.

ΜΑΚΑΜΠΙ: Στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος στο Ισραήλ, 26 αγωνιστικών, μέτρησε 20 νίκες και 6 ισοπαλίες. Μπήκε στα πλέι οφ χωρίς να αμφισβητείται η κατάκτηση του πρωταθλήματος αλλά μόνο το αήττητο της. Στο μίνι πρωτάθλημα , λοιπόν, των 10 αγωνιστικών μέχρι τώρα μετράει 3 νίκες και μια ισοπαλία. Συνολικά η ομάδα του Βλάνταν Ίβιτς έχει 23 νίκες – 7 ισοπαλίες κι άλλες 6 αναμετρήσεις για να υπερασπιστεί το αήττητο.

ΣΛΟΒΑΝ: Η ομάδα της Μπρατισλάβας ουσιαστικά έχει αναδειχθεί πρωταθλήτρια αλλά θα πρέπει να ολοκληρωθούν και τα playoffs. Στην κανονική διάρκεια μέτρησε 18 νίκες – 4 ισοπαλίες ενώ μέχρι τώρα στα playoffs των 10 αγωνιστικών έχει 5 νίκες στις ισάριθμες αγωνιστικές κι ενώ της απομένουν άλλες τόσες. Συνολικά δηλαδή μαζί με τα ματς των πλέι οφ, η Σλόβαν, συγκριτικά με τον ΠΑΟΚ, έχει δυο αγωνιστικές παραπάνω (32). Και κινδυνεύει επίσης, όπως και η Μακάμπι, να απολέσει στο τέλος το αήττητο.

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ: Κάλλιστα, λοιπόν, στο τέλος της σεζόν σε όλα τα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα ο ΠΑΟΚ μπορεί να κάνει ένα ακόμη ρεκόρ, πανευρωπαϊκό, αυτό της μοναδικής αήττητης ομάδας. Αρκεί να μην χάσει από τον ΠΑΣ και μετά θα περιμένει ήττες Μακάμπι και Σλόβαν που θα έχουν να δώσουν 6 και 5 παιχνίδια ακόμη.

Related posts

Δέος για τον Γιάννη Αντετοκούνμπο: ΜVP του ΝΒΑ!

admin

Ξεκίνησαν οι εγγραφές στις Ακαδημίες Υδατοσφαίρισης του Εθνικού Αλεξανδρούπολης

editor

Φωτιά στη Θεσσαλονίκη για το πρωτάθλημα του ΠΑΟΚ!

admin
28/03/2024 11:21