22 Ιουλίου, 2024
Gatzoli.gr | Οι ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Κόσμος

Κωνσταντινούπολη: Ο Εκρέμ Ιμάμογλου ανέλαβε και επίσημα καθήκοντα δημάρχου

Επειτα από ανακαταμέτρηση ψήφων και αφού πέρασαν πάνω από δύο εβδομάδες, ο Εκρέμ Ιμάμογλου ανέλαβε και επίσημα καθήκοντα δημάρχου της Κωνσταντινούπολης.

Ο Ιμάμογλου, υποψήφιος του κόμματος της αντιπολίτευσης CHP, έλαβε το πιστοποιητικό που επιβεβαιώνει την εκλογή του, από το εκλογικό συμβούλιο της Κωνσταντινούπολης. «Ελαβα το πιστοποιητικό εκ μέρους των 16 εκατ. ανθρώπων της Κωνσταντινούπολης. Εχουμε επίγνωση της ευθύνης μας. Ξέρουμε τις ανάγκες αυτής της πόλης. Γνωρίζουμε τις απαιτήσεις όλων των ανθρώπων που ζουν εδώ και θα αρχίσουμε αμέσως να τους υπηρετούμε», είπε ο άνθρωπος που έβαλε τέλος στην κυριαρχία του κόμματος του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν (AKP) στην Κωνσταντινούπολη.

Η τελευταία καταμέτρηση έδειξε ότι ο Ιμάμογλου προηγούνταν με περισσότερες από 13.000 ψήφους του Μπιναλί Γιλντιρίμ, πρώην πρωθυπουργού και υποψήφιου του AKP. Το κόμμα του Ερντογάν είχε καταθέσει την Τρίτη προσφυγή, ζητώντας την επανάληψη των εκλογών επικαλούμενο προσπάθεια αλλοίωσης του αποτελέσματος στην καταμέτρηση και παρατυπίες σε όλη τη διαδικασία. Η ένσταση του κυβερνώντος κόμματος θα εξεταστεί παράλληλα από το Ανώτατο Εκλογικό Συμβούλιο επί της ουσίας της προσφυγής, αν και νομικοί εκτιμούν ότι υπάρχει μικρή πιθανότητα να γίνει δεκτή.

Σχολιάζοντας την προσφυγή, ο Εκρέμ Ιμάμογλου είπε: «Περιμένουμε τις ξεκάθαρες δηλώσεις των σχετικών συμβουλίων άμεσα, για την ειρήνη και την ευτυχία του λαού της πόλης μας». Λίγο αργότερα, ανέλαβε τα καθήκοντά από τον προκάτοχό του, Μεβλούτ Ουσάλ, ο οποίος του ευχήθηκε καλή τύχη.

Related posts

Πούτιν: Θα δώσουμε δωρεάν τα σιτηρά στην Αφρική, εάν δεν ανανεωθεί η συμφωνία

editor

Πέθανε ο Άντι Φλέτσερ, ιδρυτικό μέλος του θρυλικού συγκροτήματος Depeche Mode

editor

Μέγκαν Μαρκλ – Πρίγκιπας Χάρι: Αυτό είναι το όνομα του βασιλικού μωρού

admin
22/07/2024 1:35