19 Απριλίου, 2024
Gatzoli.gr | Οι ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Οικονομία

Reuters: Εντός της εβδομάδας το αίτημα για πρόωρη αποπληρωμή του ΔΝΤ

Η Ελλάδα σχεδιάζει να υποβάλει αυτή την εβδομάδα το αίτημα στον ESM, προκειμένου να λάβει τη συγκατάθεσή του για την πρόωρη αποπληρωμή μέρους των ακριβών δανείων του ΔΝΤ.

Αυτό αναφέρει πηγή που έχει γνώση της διαδικασίας, που επικαλείται το Reuters. Τα δάνεια του ΔΝΤ που θέλει να αποπληρώσει η Ελλάδα λήγουν το 2019 και το 2020, είπε δεύτερη πηγή στο ειδησεογραφικό πρακτορείο. «Αυτό σημαίνει ότι το ΔΝΤ θα παραμείνει ως παρατηρητής στο μεταμνημονιακό πρόγραμμα εποπτείας της Ελλάδας», σημείωσε η ίδια πηγή.

Αν και ο επικεφαλής του ESM, Κλάους Ρέγκλινγκ, είχε χαρακτηρίσει πρόσφατα σοφή κίνηση την πρόωρη αποπληρωμή δανείων του ΔΝΤ, υπήρχαν πληροφορίες για αντιδράσεις από τη Γερμανία και την Ολλανδία, που ανησυχούσαν ότι κάτι τέτοιο θα σήμαινε πως το Ταμείο θα αποσυρόταν από τις μεταμνημονιακές αξιολογήσεις της Ελλάδας.

Για την πρόωρη αποπληρωμή των δανείων του ΔΝΤ συζήτησαν και ο Ευκλείδης Τσακαλώτος με την Κριστίν Λαγκάρντ, την περασμένη Παρασκευή, σε τετ α τετ που είχαν στον περιθώριο της Εαρινής Συνόδου του Ταμείου, στην Ουάσινγκτον. Το ΔΝΤ βλέπει με καλό μάτι αυτή την πρόθεση της Αθήνας, κάτι που οδήγησε κοντά σε ιστορικά χαμηλά τις αποδόσεις των ελληνικών ομολόγων.

Related posts

Υπουργείο Παιδείας: Χωρίς αλλαγές το νομοσχέδιο για την πρόσβαση στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση

admin

Χρ. Σταϊκούρας: Παρατείνεται κατά δύο μήνες η προθεσμία για τα τέλη κυκλοφορίας

editor

Ανακοινώθηκαν νέα οικονομικά μέτρα – Ποιοι θα πάρουν τα 800 ευρώ και δώρο Πάσχα

admin
19/04/2024 21:38