8 Δεκεμβρίου, 2022
Gatzoli.gr | Οι ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Κόσμος

ΕΛΒΟ: Η τρίτη προσφορά και οι δουλειές που αναμένουν σε Αίγυπτο και Ιράκ

Υπάρχει και τρίτη προσφορά για την ΕΛΒΟ και απ΄ ότι φαίνεται αυτή δεν συνδέεται με “προίκες” που ζητούν οι Γερμανοί της KMW και οι Νοτιοαφρικανοί της Paramaount.

Πρόκειται για την κοινοπραξία EXCALIBUR (μέλος του Ομίλου GGS Czechoslovak Groupοπου ανήκουν και οι εταιρείες TATRA TRUCKS,TATRA DEFENCE, MSM GROUP,ZTS ..κ.α )/MIMA GLOBAL.
Όπως λένε οι πληροφορίες η κοινοπραξία δεν ζήτησε κρατικές δουλειές και δεσμεύθηκε να φέρει στην ΕΛΒΟ δουλειές από πελάτες της στο εξωτερικό. Ήδη έχει ανατεθεί στην κοινοπραξία από το Υπουργείο Άμυνας της Αιγύπτου σύμβαση για το έργο της ανακατασκευής σημαντικής ποσότητας BMP-1 με κατασκευαστή την ΕΛΒΟ.  Όμως από τον Σεπτέμβριο του 2018 περιμένουν στην ΕΛΒΟ την έκδοση της Αδείας Εξαγωγής η οποία έχει ‘’κολλήσει’’ στο γραφείο του αρμόδιου υπουργού χωρίς λόγο. Αδυνατούμε να πιστέψουμε ότι αυτή η καθυστέρηση οφείλεται στην διαδικασία πώλησης της ΕΛΒΟ, καθόσον το έργο αυτό προσδίδει προστιθέμενη αξία στην τιμή πώλησης της ΕΛΒΟ.
Αν υπήρχε ανταπόκριση της ΕΛΒΟ στην προσπάθεια της κοινοπραξίας για παραγγελία 350 HMMWV από το ΙΡΑΚ το έργο θα είχε ήδη συμβολαιοποιηθει με αποτέλεσμα η ΕΛΒΟ να είναι βιώσιμη για τα επόμενα 5 χρόνια να πληρώνει το προσωπικό της από την παραγωγική δραστηριότητα της προς όφελος και της εθνικής οικονομίας!

 

Πηγή: bloko

Related posts

Κατάθλιψη εμφάνισε σχεδόν ένα στα έξι παιδιά στην Ισπανία λόγω του lockdown

editor

To ιστορικό Hotel Plaza Athénée είναι σίγουρα ταυτισμένο με το Παρίσι, όσο και ο Πύργος του Άιφελ!

admin

Η Ουάσινγκτον “βλέπει” επίθεση της Ρωσίας στην Ουκρανία εντός των επόμενων ημερών

editor
08/12/2022 18:38