Κόσμος

Βόρεια Κορέα: «Κυνήγι μαγισσών» Ο Κιμ εκτέλεσε δύο γυναίκες που έλεγαν το μέλλον

Στο εκτελεστικό απόσπασμα οδηγήθηκαν δύο γυναίκες, που ασχολούνταν επαγγελματικά με την μαντεία, ενώ μια τρίτη καταδικάστηκε σε ισόβια, μετά από δημόσια δίκη – παρωδία στην πόλη Τσόνγκτζιν, στο βόρειο τμήμα της Βορείου Κορέας.

Οι τρεις γυναίκες είχαν συστήσει μια εταιρεία με το όνομα Seven Star Group και ισχυριζόντουσαν πως δύο παιδιά, πέντε και τριών ετών, μέσω ενός πνεύματος μπορούσαν να λένε το μέλλον. Χιλιάδες άνθρωποι εργαζόμενοι σε εργοστάσια και σχολεία της πόλης εξαναγκάστηκαν να είναι παρόντες στη δημόσια δίκη αλλά και στην εκτέλεση των δύο «μαντισσών» τον Μάρτιο.

Σύμφωνα με πηγή, που μίλησε υπό καθεστώς ανωνυμίας στο Radio Free Asia, η εκτέλεση των δύο γυναικών έγινε προς παραδειγματισμό της κοινωνίας στην απομονωμένη χώρα του Κιμ Γιονγκ Ουν καθώς υπάρχουν φόβοι πως η μαντεία έχει εξαπλωθεί και αρκετοί πιστεύουν σε δεισιδαιμονίες. Μάλιστα, στο σχετικό άρθρο του το Radio Free Asia αναφέρει πως η εκτέλεση έγινε για να παραδειγματιστούν ανώτεροι κυβερνητικοί αξιωματούχοι να μην τρέχουν στις μελλοντολόγους! «Ακόμα και υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι και οι οικογένειες των δικαστικών αρχών συχνά επισκέπτονται τους μελλοντολόγους πριν συμφωνήσουν γάμους ή επιχειρηματικές συμφωνίες», δήλωσε η πηγή.

Το καθεστώς του «ελέω θεού» ηγέτη της Βόρειας Κορέας δεν ανέχεται καμία απειλή στο πρόσωπο του Κιμ Γιονγκ Ουν ο οποίος στη χώρα του δεν θεωρείται μόνο ο «Ανώτατος Ηγέτης» αλλά και κάτι σαν ημίθεος.

Αν και είναι δύσκολο να υπολογιστεί πόσο συχνά εφαρμόζεται η θανατική ποινή στη Βόρεια Κορέα, σύμφωνα με έκθεση του ΟΗΕ για
τα ανθρώπινα δικαιώματα στη χώρα, που δόθηκε στη δημοσιότητα το 2014, οι δημόσιες εκτελέσεις αποτελούσαν «ρουτίνα» σε μια προσπάθεια το καθεστώς να έχει υπό τον ελέγχό του τους πολίτες.

«Οι αρχές πραγματοποιούν εκτελέσεις με ή χωρίς δίκη, δημόσια ή μυστικά, ως απάντηση σε πολιτικά και άλλα εγκλήματα, τα οποία συχνά δεν βρίσκονται ανάμεσα στα πιο σοβαρά εγκλήματα. Η πολιτική να πραγματοποιούνται συχνά δημόσιες εκτελέσεις εξυπηρετεί στο να διατηρείται ο φόβος στον γενικό πληθυσμό», ανέφερε η έκθεση του ΟΗΕ.

Το 2016, σύμφωνα με τα στοιχεία του «The Korean Institute for National Unification», το οποίο έχει ιδρύσει η κυβέρνηση της Νοτίου Κορέας, υπολογίζεται πως μεταξύ των ετών 2000 – 2013 πραγματοποιήθηκαν 1.382 δημόσιες εκτελέσεις στη Βόρεια Κορέα. Η Διεθνής Αμνηστία επιβεβαιώνει τις δημόσιες εκτελέσεις στη χώρα αλλά δεν διαθέτει επαρκείς πληροφορίες για τον ακριβή αριθμό τους ανά έτος.

Πηγή: πρώτο Θέμα

Related posts

Το ποσό που κέρδισε ο Τσιτσιπάς, μετά την επική νίκη επί του Ναδάλ -«Δικαίωσα τον εαυτό μου»

admin

Υπουργείο Παιδείας: Χωρίς αλλαγές το νομοσχέδιο για την πρόσβαση στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση

admin

ΕΚΤΑΚΤΗ ΕΙΔΗΣΗ: Η Αγία Σοφία μετατρέπεται σε τζαμί – «Ναι» από το ΣτΕ της Τουρκίας

editor