Πολιτική

Μητσοτάκης: «Με κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας τα άβατα τελειώνουν»

Στις 26 Μαΐου θα αναμετρηθούν η αλήθεια με το ψέμα, η πρόοδος με την καθήλωση και εκσυγχρονισμός με την καθυστέρηση τόνισε ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας σε εκδήλωση του Κέντρου Φιλελεύθερων Μελετών με θέμα «Ελλάδα 2021-Ατζέντα για την ελευθερία και την ευημερία», ενώ πρόσθεσε ότι η χώρα έχει ανάγκη από ένα νέο ξεκίνημα.

Ο κ. Μητσοτάκης έδωσε έμφαση στα θέματα ασφάλειας, ενώ ειδική αναφορά έκανε στα Εξάρχεια. «Είναι απαίτηση όλων των Ελλήνων, ανεξάρτητα από ιδεολογική ταυτότητα και προέλευση, να μπει τέλος στο καθεστώς της ανομίας. Η κατάσταση έχει ξεφύγει τελείως. Φτάσαμε στο σημείο εγκληματικές ομάδες, όχι μόνον να οπλοφορούν, αλλά και να αφοπλίζουν άνδρες των Σωμάτων Ασφαλείας. Το άβατο των Εξαρχείων έχει κάνει τη ζωή αβίωτη στους πολίτες της περιοχής. Χθες, έφτασαν στο σημείο να διαλύσουν μια ειρηνική συγκέντρωση των κατοίκων και να ακουστούν και χυδαία συνθήματα που προσβάλουν τη μνήμη νεκρών. Έχει έρθει η ώρα να πούμε όλοι “ως εδώ”».

Τέλος στο πανεπιστημιακό άσυλο και τον νόμο Παρασκευόπουλου

«Με κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας τα άβατα τελειώνουν» επισήμανε ο κ. Μητσοτάκης που προανήγγειλε κατάργηση του «ασύλου εγκληματικότητας στα πανεπιστήμια» και κατάργηση του νόμου Παρασκευόπουλου.

Ο αρχηγός της ΝΔ ανέφερε ότι θα γίνει αμέσως διαχωρισμός ποινικών και τρομοκρατών και θα λειτουργήσουν φυλακές υψίστης ασφαλείας. Και στις γειτονιές θα επιστρέψει η ασφάλεια. Με την επανίδρυση της Ομάδας ΔΕΛΤΑ και την ενίσχυση της ομάδας ΔΙΑΣ και στοχευμένες δράσεις σε περιοχές υψηλής παραβατικότητας.

«Όλοι ζητούν το αυτονόητο»

Στην ομιλία του, ο πρόεδρος της ΝΔ αναφέρθηκε στην «Ελευθερία και την Κοινωνική Ευθύνη», ένα δίπολο «που αναδεικνύεται πλέον σε πεδίο σύγκρουσης και σύγκρισης ανάμεσα στις φωτεινές μεταρρυθμιστικές δυνάμεις και στο σκοτεινό μέτωπο του λαϊκισμού», επισημαίνοντας πως «είναι καιρός να λάμψει η αλήθεια κόντρα στο ψέμα».

Παράλληλα, ο κ. Μητσοτάκης υποστήριξε ότι «όλοι ζητούν αυτό που πρέπει να είναι αυτονόητο, την ελευθερία: στην Οικονομία, στην Παιδεία, στην Δικαιοσύνη και στη λειτουργία των θεσμών», κρίσιμα πεδία που όπως είπε «ασφυκτιούν από τον κρατισμό, τον κομματισμό και τον κυβερνητικό αυταρχισμό. Αναφερόμενος στην ευθύνη και στην αλληλεγγύη παντού, τους χαρακτήρισε τομείς όπου η ανεπάρκεια και η ανευθυνότητα του ΣΥΡΙΖΑ έχουν αφήσει βαθιά και ανεξίτηλα αποτυπώματα.

Κατήγγειλε τη δυσοσμία κυβερνητικών σκανδάλων

Παράλληλα, ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε ότι η χώρα βιώνει τις συνέπειες της πολιτικής ανεντιμότητας και έκανε λόγο για «δυσοσμία κυβερνητικών σκανδάλων» η οποία, όπως είπε, «δεν κρύβεται όση λάσπη κι αν πετούν οι πραγματικοί ένοχοι».

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΝΔ, «έχουμε ένα αναποτελεσματικό, αλλά δαπανηρό κράτος που βούλιαξε την οικονομία. Και που φτωχοποιεί τους πολίτες οδηγώντας τους στο να γίνουν κομματικοί πελάτες έναντι κάποιου επιδόματος», είπε, προσθέτοντας πως «η ελευθερία και η αλληλεγγύη είναι, ακριβώς, αυτές που αποτυπώνουν και τη μεγάλη μας διαφορά με τον ΣΥΡΙΖΑ. Αντί να μικραίνει διαρκώς ο εθνικός πλούτος κι ένα ακόμη μικρότερο μέρος του να δίνεται ως “αντίδωρο” σε όλο και πιο λίγους, εμείς προκρίνουμε τη συνεχή ανάπτυξη της χώρας που να δίνει μέρισμα σε όλο και πιο πολλούς» και τονίζοντας πως δεν υπάρχει ατομική προκοπή χωρίς κίνητρα και επιβράβευση της προσπάθειας.

Ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε στην προοδευτική φιλελεύθερη σκέψη που, όπως είπε, υπήρξε συστατικό στοιχείο του νεοελληνικού κράτους. «Ο Αγώνας του 1821 ήταν ταυτόχρονα εθνικοαπελευθερωτική, αλλά και φιλελεύθερη επανάσταση», τόνισε, προσθέτοντας πως η προοδευτική φιλελεύθερη πτυχή της ελληνικής επανάστασης κινδυνεύει να χαθεί, κάτω από το βάρος της βαλκανικής παράδοσης και του ανολοκλήρωτου προγράμματος του Διαφωτισμού.

Παράλληλα, ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε και στο φιλελεύθερο πολιτικό σχέδιο που όπως είπε, επιτρέπει σε όλους να κατακτήσει τη ζωή και αποτελεί κεντρικό πολιτικό στόχο.

«Η μεγάλη πλειονότητα δεν γεννιέται με προνόμια και η κοινωνική ανέλιξη δεν είναι, για αυτήν, εύκολα προσβάσιμη. Είναι, λοιπόν, υποχρέωση του σύγχρονου κράτους να τις προσφέρει, κάνοντας μάλιστα ακόμη και θετικές διακρίσεις αν αυτό χρειάζεται», είπε, επαναλαμβάνοντας τη δέσμευσή του για δημιουργία ενός πρότυπου δημόσιου σχολείου στο Περιστέρι έτσι ώστε, όπως τόνισε, να δοθούν ευκαιρίες σε εκείνους που τις έχουν περισσότερη ανάγκη.

Related posts

Κύπρος: Η Τουρκία στέλνει 4000 στρατιώτες στα Κατεχόμενα

editor

Ο Τούρκος υποναύαρχος Jihad Yayci: «Τα κοιτάσματα αερίου νότια της Κρήτης (εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας) μας αρκούν για 572 χρόνια»

editor

Στις Καστανιές Έβρου σήμερα Δένδιας και Μπορέλ

editor